Winkeliervereniging: verplichting op laadpalen overdreven

dinsdag 17 april 2018 Guus Puylaert 0 reacties 96x gelezen

Het Europees Parlement wil ondernemers verplichten tot het plaatsen van een minimum aantal elektrische laadpalen bij hun parkeerterreinen. Bracheorganisatie Detailhandel Nederland roept de Nederlandse regering op om niet te overdrijven en de oplossing aan de markt over te laten.

“De aanschaf, installatie en het onderhoud van meerdere laadpalen kost al snel tienduizenden euro’s, terwijl klanten vaak niet lang genoeg in de winkel blijven om een elektrische auto voldoende bij te laden”, zegt Thomas da Silva Rosa van de branchevereniging. “Laten we niet overdrijven in het opleggen van een verplichting van het plaatsen van laadpalen, maar inzetten op maatwerk.”

 

Wetgeving

In het huidige, Europese voorstel moet bij gebouwen die meer dan 10 parkeerplekken hebben, minimaal 1 laadpaal geïnstalleerd worden en minimaal 20 procent van de parkeerplekken van elektrische leidingen worden voorzien. In het oude voorstel moest 1 op de 10 parkeerplekken een laadpaal krijgen. 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.