Leon Schings, gemeente Kerkrade (VK 8/2009)

dinsdag 1 december 2009 0 reacties 161x gelezen

Leon Schings, beleidsadviseur/projectleider verkeer en vervoer, gemeente Kerkrade

 

Op de foto staat u bij het treinstation Eygelshoven Markt. Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

 

'Een nieuw treinstation op deze plek langs de Euregiobaan is lange tijd gezien als onbereikbaar project. Een goed opgezette projectplanning met een doortastende actie van de regio en adviesbureau Stellwerk heeft ertoe geleid dat het station in sneltreinvaart – en tegen een vele malen lagere prijs dan in eerste instantie door de bevoegde instantie was geraamd – kon worden gerealiseerd in december 2007. Het station ligt nu op dezelfde plek als het in 1952 gesloten (en gesloopte) treinstation Eygelshoven.

Op het station was gedurende een jaar na de opening alleen een Duitse kaartautomaat op het perron aanwezig. Op 14 februari 2008 zijn in de Tweede Kamer een viertal kamervragen omtrent het ontbreken van een NS-kaartautomaat aan de orde gekomen. Eind mei 2009 zijn deze voorzieningen alsnog aangebracht zodat sinds juni 2009 ook een NS-kaartautomaat op treinstation Eygelshoven Markt aanwezig en operationeel is.'

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.