Cees van der Hulst, gem. Schiedam (VK 4/2010)

dinsdag 1 juni 2010 0 reacties 396x gelezen

Cees van der Hulst, teamleider Verkeer en Openbare verlichting, gemeente Schiedam 

 

  

 

Op de foto staat u op het stationsplein van Schiedam. Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

 

Welkom op het stationsplein van Schiedam. Aan deze zijde de entree naar de oude stad, bijvoorbeeld via de prachtige promenade langs de Schie. Aan de andere zijde de entree naar het bedrijvenpark Schieveste dat nu ontwikkeld wordt. Hier kom ik iedere werkdag aan. Ik ben altijd geïnteresseerd in stationsomgevingen. Hier raak je de stad voor het eerst. Er heerst altijd dynamiek. Jong en oud, zakenman en scholier, toerist en werknemer, alles krioelt hier door elkaar heen. Het is een doorgangs- en een ontmoetingsplek. Deze omgeving is belangrijk voor alle bezoekers aan de stad die met het openbaar vervoer komen. Maar je beleeft nu nog te weinig van het fraais dat de Schiedamse binnenstad te bieden heeft. Het is nog een te anonieme entree.

 

Het valt niet mee om daar op korte termijn iets aan te doen. Er vinden nog allerlei bouwactiviteiten plaats en dan is het geen sinecure een sfeervolle ambiance te creëren. Toch zijn we met een groepje betrokken ambtenaren daar wel hard over aan het nadenken. Wat kan je doen met eenvoudige middelen? Overigens willen we ook de andere entrees van de stad minder anoniem maken. En dan praat ik over de plekken waar de automobilist vanaf de snelweg de stad binnenkomt. Schiedam is zonder meer de moeite waard, maar moet zich beter presenteren. En dat doe je meteen bij het begin. Waar je binnenkomt. Welkom in Schiedam heet dat.

 

 

Reacties

Ton Braam 15/06/2010 11:41

Als oud werknemer voor deze gemeente betrokken geweest bij dit ontwerp. Jammer dat er met de (visueel)gehandicapte op dit plein nog geen rekening is gehouden

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.