André Boom, gemeente Zevenaar (VK 2/2011)

donderdag 17 maart 2011 1 reactie 659x gelezen

André Boom, verkeerskundige gemeente Zevenaar

 

Op de foto staat u bij de Doesburgseweg.

Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

 

Een groot knelpunt is de bereikbaarheid van Zevenaar. De regio is alleen bereikbaar via drie rivierovergangen met onvoldoende capaciteit. De enige aansluiting op de A12 dateert uit de jaren 50 en is niet berekend op het huidige verkeersaanbod. Er is dagelijks filevorming. De oplossing ligt bij de realisatie van een extra aansluiting op de A12 aan de oostzijde van Zevenaar en een aansluiting op de door te trekken A15 aan de westzijde. Het verbeteren van de spoorverbinding in combinatie met de aanleg van een tweede station met P+R-voorziening bij de nieuwe aansluiting aan de A12 én de aanleg van een snelfietsroute Zevenaar-Arnhem kunnen daarnaast zorgen voor een verlichting op het wegennet. Als deze plannen worden uitgevoerd, gaat de toegang van Zevenaar drastisch wijzigen. Er komen dan twee nieuwe entrees; de huidige entree aan de Doesburgseweg verliest na tientallen jaren zijn functie. Dit biedt nieuwe kansen voor het gebied rond de huidige aansluiting.


Reacties

Reacties

Peter Bezema 23/05/2011 22:11

Kijk, dat zijn nog de infratechnische, mooie, ouderwetse, grote kansen. Om als verkeerskundige in zo een gemeente te kunnen en mogen werken, kun je voor minstens 100 jaar een stempel drukken. Je zal met veel partijen/bestuurslagen 'aan tafel' zitten!

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.