Waarom ITS-diensten in de innovatiefase blijven hangen

dinsdag 27 maart 2018 Guus Puylaert 0 reacties 131x gelezen

Momenteel blijven veel ITS-diensten in de innovatiefase hangen en lukt het niet om een markt voor deze diensten te ontwikkelen. Hoe dat komt en wat we eraan kunnen doen, werd onderzocht door CE Delft.

CE Delft was betrokken bij het Europese onderzoeksproject NEWBITS (New Business Models for ITS). Volgens Arno Schroten, projectleider namens CE Delft, blijkt uit het onderzoek dat het ontbreken van een sluitende businesscase, gebrek aan politieke aandacht en te weinig samenwerking tussen stakeholders belangrijke barrières zijn.

 

"Ook blijkt dat de barrières verschillen tussen verschillende marktsegmenten en dat hier bij de stimulering van ITS-diensten rekening mee moet worden gehouden", zegt Schroten. 

 

Projectleider Arno Schroten schreef er zelf een artikel over. Het hele artikel kunt u hier lezen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.