Vrij parkeren in Winschoter winkelgebied leidt tot langparkeren

maandag 24 augustus 2015 0 reacties 140x gelezen

De Partij voor het Noorden stelt begin september in de volgende raadscommissie het vernieuwde parkeerbeleid voor de binnenstad van Winschoten ter discussie. Het op verzo9ek van de ondernemers ingevoerde vrjj-parkerenbeleid leidt tot ongewenst langparkeren door omwonenden. Dit meldt Radio Westerwolde.
Het recente vrijparkeerbeleid in de binnenstad van Winschoten leidt tot ongewenst langparkeren aldus de Partij voor het Noorden

Het recente vrijparkeerbeleid in de binnenstad van Winschoten leidt tot ongewenst langparkeren aldus de Partij voor het Noorden (Copyright: ANWB/AVD)

Met toenemende regelmaat verneemt de Partij van het Noorden klachten over ‘lang-parkeerders’ in de Winschoter binnenstad. In de binnenstad zouden sinds de invoering van het ‘vrij parkeren’ de parkeerplaatsen al vroeg, veelvuldig en vooral langdurig bezet te zijn, met name door aanwonenden, werknemers en ondernemer.

 

Hinder

Een winkel wordt nu genoodzaakt tot een bezorgservice omdat klanten te ver moeten lopen met hun zware aankopen. Sommige restaurants en winkels ondervinden dagelijks hinder van buurtbewoners die hun auto ook voor de deur kwijt willen, aldus de Partij.

Op nadrukkelijk verzoek van de ondernemers werd in januari overgegaan tot het vrije parkeren. De bedoeling was om daarmee méér bezoekers te trekken die langer en zonder tijdsdruk in de Winschoter binnenstad konden vertoeven.

Evaluatie
Zowel gemeente als de ondernemers beloofden destijds stimulerende en regulerende maatregelen te gaan treffen om hun werknemers zoveel mogelijk buiten het winkelkerngebied te laten parkeren. Daarnaast zou er monitoring en evaluatie plaatsvinden.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.