Voorwoord: Leuk op weg (VK3/2016)

donderdag 26 mei 2016 Nettie Bakker 81x gelezen

Wordt u ook zo vrolijk en nieuwsgierig van ‘schotten’ die breken, van nieuwe spelers met hele nieuwe ideeën, die ook steeds meer een plaats mogen krijgen in modern, adaptief, kostenefficiënt en flexibel beleid?

Helemaal leuk wordt dit natuurlijk in het recreatieverkeer, dat op zich al vrij leuk is. Lees en verwonder u over de verkeerskundige mogelijkheden die deze gebaande paden in de buitengebieden en in de stad ook u kunnen bieden. Denk het zonnetje erbij en tel uw kansen en mogelijkheden.

Een vergelijkbare warmte en energie straalde eraf in Hal 9 op de Intertraffic. Nederlandse koplopers in C-ITS bevolkten - soms naast een individuele stand - gezamenlijk indrukwekkende Nederlandse thema- of programmastands. Deze saamhorigheid viel ook de buitenlandse bezoekers op. Het maakte deze traditionele spullenbeurs tot een bruisend innovatiecentrum.

Is daarmee alles en iedereen al vrolijk bezig en nieuwsgierig, met de blik vooruit, op weg naar een lonkende innovatieve, creatieve, schone en veilige wereld? Nog niet, hoor ik. Er zijn ook partijen die – hoe begrijpelijk en vaak legitiem ook - liever nog even de oude structuren aanhangen. Partijen die vrezen voor openheid en transparantie, voor nieuwe technologische of juridische afspraken, voor nieuwe avonturen onderweg, als daarmee een opdracht misschien niet op tijd wordt opgeleverd, of een bestaand verdienmodel wordt bedreigd. De financiële zekerheid die minder transparante zaken achter veilige traditionele schotten biedt, lijkt voor sommige partijen een factor van belang.

U herkent zich hier niet in? Gefeliciteerd! Dan bent u vast ingehouden, dan wel openlijk nieuwsgierig naar wat nieuwe wet- en regelgeving, nieuwe technologie en vooral: nieuwe samenwerkingsvormen u (gaan) bieden.

Stel ik het zwart-wit? Onmogelijk! Zwart-wit ligt echt al ver achter ons. Het gaat hooguit om ‘de juiste tint grijs’ in ons tijdperk dat volgens Jung van geel, op weg is naar oranje.

Nettie Bakker,
hoofdredacteur
Nettie@verkeerskunde.nl

Voorwoord Nettie Bakker


Nettie Bakker, hoofdredacteur Verkeerskunde
E nettie@verkeerskunde.nl
T 038-4606 394
M 06-510 70 112

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.