Voorgenomen fusie havens Zeeland en Gent stap dichterbij

vrijdag 1 september 2017 Guus Puylaert 0 reacties 47x gelezen

De havenbedrijven Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent hebben een fusieovereenkomst aan hun aandeelhouders en personeelsvertegenwoordigingen aangeboden, waarin staat hoe de fusie op basis van gelijkwaardigheid vorm kan hebben. Zij hebben drie maanden de tijd om zich over de voorgenomen fusie uit te spreken.

De aankondiging van de fusieverkenning werd op 7 november 2016 op de Vlaams-Nederlandse Top gedaan in aanwezigheid van de Nederlandse minister-president Mark Rutte en de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois. Zowel politiek, bedrijfsleven als havenexperts ontvingen de aankondiging destijds direct positief, ook omdat de fusie positieve gevolgen heeft voor de gehele regio.

 

Gedegen financieel en juridisch onderzoek uitgevoerd

Eind juni kregen de aandeelhouders en de personeelsvertegenwoordigingen een fusieprotocol uitgereikt van beide havenbedrijven. Daarin staan de hoofdlijnen van een mogelijke fusie. In de zomermaanden zijn die hoofdlijnen verder uitgewerkt tot een fusieovereenkomst, statuten en een aandeelhoudersovereenkomst. Begin september bieden beide havenbedrijven deze voorstellen bij hun aandeelhouders aan, die het nog moeten bespreken.

 

Nieuwe naam

Na goedkeuring van de fusieovereenkomst door de acht gemeente- en provincieraden wordt de nieuwe naam van het eengemaakte grensoverschrijdende havengebied en het fusiebedrijf bekendgemaakt. Dat is voorlopig gepland op vrijdag 8 december. Het doel is om 1 januari 2018 als gecombineerd havenbedrijf van start te gaan.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.