Volkswagen roept brandgevaarlijke diesels terug

woensdag 7 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 120x gelezen

Volkswagens haalt 125.000 auto’s met een 1.6- of 2.0-liter dieselmotor terug, die zijn gebouwd tussen maart en juni 2011. De auto’s lopen een verhoogd risico op oververhitting. Het grootste deel is in Europa verkocht.

Bij de getroffen auto's kan een relais van de startmotor blijven hangen na het starten, schrijft het AD. Daardoor blijft de startmotor draaien, kan oververhit raken en uiteindelijk in brand vliegen.

In totaal lopen 58.000 voertuigen dit gevaar, maar uit voorzorg haalt Volkswagen alle 125.000 auto’s uit de periode maart tot juni 2011 terug. Bij de auto’s wordt de magnetische schakelaar vervangen.

Volkswagen kwam de afgelopen jaren al vaker slecht in het nieuws, onder meer door ‘Dieselgate’ in 2015. Door gesjoemel met software, bleken diesels in het laboratorium schoner te zijn dan in de praktijk.

Lees ook: 9 op de 10 dieselauto’s in praktijk vervuilender dan in lab

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.