Vliegroutes Lelystad Airport worden aangepast

woensdag 13 september 2017 Guus Puylaert 74x gelezen

Het onderzoek naar verbetermogelijkheden voor aansluitroutes van en naar Lelystad Airport is afgerond. De resultaten worden gepresenteerd in een brief van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer.

Vanaf 2019 neemt Lelystad vluchten over van Schiphol, waardoor Schiphol zich meer kan focussen op vluchten die bijdragen aan het internationale netwerk.


Resultaten
In de brief staat onder meer dat binnenkort vanuit Lelystad geen vliegtuigen meer vliegen op 6000 voet hoogte over het noordelijk deel van de Veluwe. In plaats daarvan kunnen vliegtuigen langer gebundeld doorvliegen naar het zuiden en doorklimmen naar tenminste 9000 voet (ca. 2,7 kilometer) om pas voorbij Apeldoorn af te buigen naar het zuidwesten.

Ook zal in de praktijk vaak hoger gevlogen worden dan is aangegeven, wat leidt tot efficiënter vliegen en minder geluid op de grond. Voor het zweefvliegen op Lemelerveld ontstaat ruimte voor behoud van een groot deel van de activiteiten, omdat het hiervoor beschikbare luchtruim omhoog gaat van 3000 naar 4500 voet.

Bron: Rijksoverheid.nl. Lees het hele bericht hier.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.