Visie van politici

woensdag 11 april 2012 106x gelezen

Arie Slob, ChristenUnie:

Het lijkt goed geregeld

‘Digitaal parkeren is aantrekkelijk voor zowel klant als beheerder. De klant hoeft niet meer op zoek naar de parkeerautomaat met de kans dat hij kapot is of onklaar is gemaakt. De automobilist moet dan wel overal terecht kunnen en daar kan het servicehuis in voorzien. Belangrijk is dat de privacy van de parkeerder wordt beschermd. Dit lijkt mij goed geregeld, maar ik ben benieuwd naar het oordeel van het College Bescherming Persoonsgegevens hierover.’

 

Sharon Dijksma, PvdA:

Onderling wantrouwen wegnemen

‘In Nederland zijn er zo’n half miljoen betaalde parkeerplaatsen op een totaal van negen miljoen openbare parkeerplaatsen. De parkeerdata zijn in handen van diverse private en publieke parkeerbedrijven, elk met eigen methodiek en verschillende providers.

Door de versnipperde en uiteenlopende wijze waarop met de parkeergegevens wordt omgegaan is samenwerking op dit moment ver te zoeken. In de toekomst dienen beschikbaarheid en kwaliteit van parkeerdata en -informatie beter te worden georganiseerd. Alleen hierdoor krijgt parkeren een volwaardige rol in de verplaatsingsketen.

Digitaal parkeren biedt hiervoor vele mogelijkheden. Het heeft voordelen voor zowel de bedrijven als de consument. Voor bedrijven is digitaal parkeren gunstig omdat de gegevens(verwerking) op één plek beschikbaar zijn. Voor automobilisten is digitaal parkeren handig want zij kunnen vooraf informatie ontvangen over de capaciteit aan parkeerplaatsen en het tarief van een parkeerplaats.

Het digitaal parkeren wordt nu succesvol kleinschalig gestart. De uitdaging is vooral om het gegevensbestand compleet en betrouwbaar te krijgen (nu gebeurt dat nog vrijwillig) en vervolgens te houden met up-to-date gegevens. Hierbij staat samenwerking tussen de betrokken bedrijven voorop en ligt het accent op het wegnemen van onderling wantrouwen. De parkeerbedrijven moeten daarbij het gemeenschappelijk belang niet uit het oog verliezen: de consument en de gevraagde parkeerinformatie.’

 

Politieke quotes over parkeren uit 2009.

Inhoud laatste dossier

Wegontwerp

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 60

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 60

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.