VIO-dag leert ontwerper omgaan met transities in weggedrag

dinsdag 9 januari 2018 109x gelezen

Hoe houden we onze aandacht bij het verkeer, en hoe ziet een veilig wegontwerp voor de steeds meer appende automobilist eruit? De VIO-dag, de jaarlijkse netwerk en ontmoetingsdag georganiseerd door de Vereniging Infra Ontwerp, gaat in op deze en meer interessante vragen. De VIO-dag wordt gehouden op dinsdag 17 april in het Van der Valk Hotel in Dordrecht.
Hoe houden we onze aandacht bij het verkeer, en hoe ziet een veilig wegontwerp voor de steeds meer appende automobilist eruit? Deze vragen staan centraal op de VIO-dag 2018

Hoe houden we onze aandacht bij het verkeer, en hoe ziet een veilig wegontwerp voor de steeds meer appende automobilist eruit? Deze vragen staan centraal op de VIO-dag 2018 (Copyright: ANWB/AVD)

De VIO-dag is met name interessant voor wegontwerpers en verkeerskundigen. Het thema ‘human factors en verkeersveiligheid’ gaat in op de veranderende aandacht van de weggebruiker en hoe de ontwerper hierop in dient te spelen.

Richard van Hooijdonk bespreekt tijdens deze dag de trends van vandaag en de toekomst: denk aan zelfrijdende auto’s en de opmars van virtual reality. Stefan van der Stigchel (Hogeschool Utrecht) geeft een presentatie over hoe de wereld tegenwoordig steeds meer wordt blootgesteld aan afleiding en wat voor gevolgen hieraan ten grondslag liggen.

Datum: 17 april 2018
Locatie: Van der Valk Hotel Dordrecht
Adres: Laan van Europa 1600

Meer informatie over dit evenement vindt u op de website

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.