Vier gegadigden voor aanbesteding 2300 slimme laadpalen

dinsdag 6 februari 2018 Guus Puylaert 93x gelezen

Rond de zomer wordt begonnen met het plaatsen van 2300 slimme laadpalen in de provincies Overijssel en Gelderland. In oktober 2017 werd een grote Europese aanbesteding uitgeschreven, waarop vier offertes binnenkwam. In mei wordt de winnende partij bekend gemaakt.

Gedeputeerden Annemieke Traag voor Energie en Bert Boerman voor Mobiliteit van de provincie Overijssel zijn blij met de offertes: “Door voldoende openbare laadpalen in gemeenten, kan het elektrisch vervoer verder groeien. De provincie ondersteunt de gemeente bij de aanleg van laadpalen, en neemt hen daarbij werk uit handen.”

Door meer laadpalen in de openbare ruimte te plaatsen, moet het voor automobilisten aantrekkelijker worden om over te stappen op een elektrische auto.  De laadpalen zullen in Overijssel en Gelderland worden geplaatst in steden en dorpen.

Flexibel laden
Omdat het opladen van de elektrische auto een extra belasting van het elektriciteitsnetwerk vormt, willen de provincies graag stimuleren dat e-rijders opladen tijdens de ‘daluren’, wanneer er genoeg elektriciteit beschikbaar is. Door gebruik te maken van het flexibele laadprofiel, gaat het laden op avonduren langzamer en overdag sneller.

Lees ook: Provincie Overijssel leidt aanbesteding voor 2400 elektrische laadpalen

De wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Verkeerskunde en ontvang wekelijks het laatste nieuws in uw inbox.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.