Vier gegadigden voor aanbesteding 2300 slimme laadpalen

dinsdag 6 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 120x gelezen

Rond de zomer wordt begonnen met het plaatsen van 2300 slimme laadpalen in de provincies Overijssel en Gelderland. In oktober 2017 werd een grote Europese aanbesteding uitgeschreven, waarop vier offertes binnenkwam. In mei wordt de winnende partij bekend gemaakt.

Gedeputeerden Annemieke Traag voor Energie en Bert Boerman voor Mobiliteit van de provincie Overijssel zijn blij met de offertes: “Door voldoende openbare laadpalen in gemeenten, kan het elektrisch vervoer verder groeien. De provincie ondersteunt de gemeente bij de aanleg van laadpalen, en neemt hen daarbij werk uit handen.”

Door meer laadpalen in de openbare ruimte te plaatsen, moet het voor automobilisten aantrekkelijker worden om over te stappen op een elektrische auto.  De laadpalen zullen in Overijssel en Gelderland worden geplaatst in steden en dorpen.

Flexibel laden
Omdat het opladen van de elektrische auto een extra belasting van het elektriciteitsnetwerk vormt, willen de provincies graag stimuleren dat e-rijders opladen tijdens de ‘daluren’, wanneer er genoeg elektriciteit beschikbaar is. Door gebruik te maken van het flexibele laadprofiel, gaat het laden op avonduren langzamer en overdag sneller.

Lees ook: Provincie Overijssel leidt aanbesteding voor 2400 elektrische laadpalen

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.