Verkeerslicht Sofie gaat naar Canada

maandag 17 juni 2013 0 reacties 452x gelezen

Het vrouwelijke voetgangerslicht Sofie van Vialis zal vanaf volgend jaar in Winnipeg, Canada op ludieke wijze aandacht vragen voor vrouwenrechten. In Winnipeg wordt gebouwd aan een mensenrechtenmuseum dat in 2014 haar deuren opent.

Sofie op weg naar Canada. (Foto: Vialis)

Sofie op weg naar Canada. (Foto: Vialis)

Door de speciale band met Canada en de Nederlandse prioriteit voor mensenrechten binnen haar buitenlandbeleid heeft de Nederlandse ambassade in Ottawa intensief contact met het mensenrechtenmuseum in oprichting. ‘Wij hebben voor deze plaatsing gekozen, omdat dit een leuke manier is om de vanzelfsprekendheid waarmee mannelijke figuren worden gebruikt op te merken’, aldus de ambassade.

Verkeerslichtvrouwtje komt uit Amersfoort
Verkeerslicht Sofie is in 2000 geboren bij een ludieke actie in Amersfoort, waarbij een onbekend gebleven actiegroep het verkeerslichtmannetje verving door een vrouwtje. Vialis maakte er een product van – aanvankelijk exclusief voor Amersfoort – , maar inmiddels ook aan te treffen in de stadscentra van Utrecht, Hilversum en Haarlem.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.