'Verkeerskundigen moeten breken met oude patronen'

maandag 3 december 2018 Guus Puylaert 0 reacties 322x gelezen

De rol van de verkeerskundige verandert, stellen zowel Frans Soeterbroek van bureau 'De Ruimtemaker' en Micaela Dos Ramos, directeur van het KIVI. Omdat verkeerskundige problemen vragen om een integrale aanpak, moet de verkeerskundige breken met oude patronen en de samenleving meer betrekken bij problemen.

Micaela dos Ramos, directeur van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), ziet die veranderende rol ook. ‘Ik zie de verkeerskundige als makelaar tussen wat er kan op het gebied van mobiliteit en de mensen’.


 

Volgens Soeterbroek moeten verkeerskundigen nadenken over slimme oplossingen die door de samenleving worden gedragen. “Als je dat niet doet, dan sta je straks buitenspel”, waarschuwt hij.

 

En, geeft hij als tip mee: “De trekkracht van al die nieuwe ontwikkelingen is geweldig, maar soms moet je als verkeerskundige even een stapje terug doen: ‘Wat heeft dit nog met buiten te maken? Kan ik de samenleving er in meenemen?’ ”

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.