Verkeerskundige Noord Nederland - RWS Noord-Nederland

donderdag 3 januari 2019 316x gelezen

Bedrijf

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Locatie

Leeuwarden

Functieomschrijving

 

 

Functie: Verkeerskundige Noord Nederland
Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Omschrijving
Ons land is voor onder andere woon-werkverkeer afhankelijk van vele duizenden kilometers wegen en vaarwegen. Doorstroming en veiligheid van het weg- en scheepvaartverkeer is van groot belang. Als verkeerskundige adviseer je bij verkeersvraagstukken in Noord-Nederland en geef je inzicht in de bijbehorende risico’s. Zo werk je mee aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Binnen het omgevings- en assetmanagementproces werk je intensief samen met de assetmanager en relatiemanager van het district. Je borgt de netwerkprestaties, implementeert verkeerskundige verbetervoorstellenen en denkt mee bij het opstellen en beheren van instandhoudingsplannen voor het bestaande areaal. Je brengt verkeerskundige knelpunten en risico’s in beeld. Daarbij draag je passende oplossingen aan. Ook waarborg je de veiligheid en de doorstroming van het verkeer op het netwerk binnen Noord-Nederland. Dit doe je door vroegtijdig met projectteams te overleggen over de uitvoering van de werkverkeersmaatregelen en de faseringen.

Bovendien stem je de verkeersmaatregelen af met andere wegbeheerders. Je onderhoudt nauwe contacten met in- en externe partijen, en begeleidt projecten van derden. Verkeersplannen beoordeel je en je vertaalt wet- en regelgeving en kaders van Rijkswaterstaat naar specifieke adviezen voor de regio. Daarbij heb je oog voor wederzijdse belangen en weet je zo nodig tegenstellingen te overbruggen. Als verkeerskundig expert adviseer je daarnaast over de kortetermijnplanning voor wegwerkzaamheden. Je toetst de aanvragen van de aannemers op richtlijnen en de afstemming van werkzaamheden en je geeft al dan niet goedkeuring.

Je werkt hiervoor vanuit het werkproces Minder Hinder in SPIN, het programma voor de planning van wegwerkzaamheden en externe communicatie hierover. Als SPIN-coördinator ben je het aanspreekpunt voor de aannemers, hulpdiensten, andere externe partners en collega’s, zoals weginspecteurs en medewerkers van de verkeerscentrale. Ook voor collega’s van vergunningverlening en handhaving vorm je een vraagbaak. Daarnaast spar je met de planner om te komen tot een zo veel mogelijk uniforme werkwijze. Tot slot toets je aanvragen op het gebied van uitzonderlijk transport en aanvragen voor verkeersstops, en adviseer je hierover.

Profiel kandidaat

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma verkeerskunde of civiele techniek met als specialisatie verkeerskunde.
  • Je bent aantoonbaar succesvol in het opstellen van adviezen.
  • Je hebt ervaring met verkeerskunde en affiniteit met assetmanagement.
  • Je bent uitstekend op de hoogte van relevante richtlijnen (waaronder 96a en 96b van CROW) en daarbij behorende werkvensters en werkbare uren.
  • Je hebt uitgebreide kennis van SPIN en kunt feedback geven voor het continu verbeteren ervan.
  • Je kunt goed organiseren en samenwerken, bent klantgericht en hebt een sterk (risico)analyserend vermogen.
  • Je hebt een hands-on mentaliteit en vindt het leuk om nieuwe activiteiten op te pakken.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtvelden binnen de organisatie en tussen organisaties en handelt hiernaar.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


 

Aanvullende informatie

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 9
Salaris: Min €2696 - Max €3809 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Contact

Je kunt nog tot 18-01-2019 solliciteren

Digitaal Solliciteren
Geïnteresseerd in de functie?

Solliciteer dan online

Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.