Verkeerskundige - gemeente Vlaardingen

woensdag 11 oktober 2017 424x gelezen

Bedrijf

Gemeente Vlaardingen

Locatie

Vlaardingen

Functieomschrijving

Het team Beheer Openbare Ruimte is in balans, heeft de basis op orde, stelt de burger centraal en is buiten aan het werk.

 

Vlaardingen is havens, haring, water, groen, historie en sociaal aan de Nieuwe Maas!

Bij de gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties in onze stad werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef.

 

Het Team Beheer Openbare Ruimte van de afdeling Stedelijk Beheer is op zoek naar een

 

Verkeerskundige

36 uur per week | Vlaardingen

 

Algemeen

De afdeling Stedelijk Beheer draagt zorg voor de inrichting en het beheer van de openbare ruimte van Vlaardingen. De openbare ruimte maken we samen, heeft identiteit, is gastvrij en bruikbaar en leidt tot gezondheid en duurzaamheid.

 

De afdeling telt zes teams. Het team Beheer Openbare Ruimte (15 medewerkers) heeft een centrale rol binnen de afdeling. We zorgen voor het opstellen van de kaders (beleid- en beheerplannen) op het gebied van groen, wegen, riolering, waterhuishouding, kades en glooiingen, openbare verlichting, speelplaatsen en verkeer. We maken (meerjaren)onderhoudsplanningen, jaarplannen en projectaanvragen voor integrale projecten. Het team vervult op dit laatste punt de rol van (interne) opdrachtgever

 

De komende tijd wordt het nieuwe verkeer- en vervoerplan van de gemeente, het Actieplan Mobiliteit, afgerond en vastgesteld. Ons team gaat de komende jaren uitvoering geven aan dit plan. Wij zijn op zoek naar een collega die daar een bijdrage aan wil leveren. Wij werken daarbij steeds meer samen met de collega’s uit Maassluis en Schiedam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag waar Vlaardingen onderdeel van uit maakt.

 

Je functie

 • De verkeerskundige werkt samen met de beleidsmedewerkers en de andere verkeerskundige aan het vormgeven en uitvoeren van het Actieplan Mobiliteit.
 • Je werkt in teamverband aan de verkeerskundige opgaven binnen de afdeling en in de projecten.
 • Je bent, ondersteund door marktpartijen, verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de verkeerslichtenregelingen en het verkeersmodel.
 • Je adviseert het management en het college van burgemeester en wethouders over verkeerszaken en komt met ideeën en oplossingen.
 • Tevens ben je de aangewezen gesprekspartner voor alle voorkomende verkeersvragen in een aantal wijken van Vlaardingen.

Profiel kandidaat

Wij vragen

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt een verkeerskundige opleiding en kennis en ervaring op het gebied van verkeersregelinstallatie en verkeersmanagement.
 • Je bent innovatief, analyseert onderzoeken en signaleert ontwikkelingen en knelpunten en vertaalt deze in concrete voorstellen en oplossingsrichtingen;
 • Je hebt gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente.
 • Je straalt enthousiasme uit, hebt een doortastende werkaanpak en bent collegiaal;
 • Je bent resultaatgericht, in staat om te overtuigen en te verbinden, maar ook om zakelijk op te treden waar dat nodig is.
 • Je bent communicatief vaardig, ook in minder gemakkelijke situaties;
 • Minimaal 2 tot 3 jaar relevante werkervaring.

Aanvullende informatie

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt nader bepaald of je in de aanloopschaal dan wel in de functieschaal geplaatst wordt. Het maximumsalaris van de functieschaal van deze functie bedraagt indicatief 4.121 euro bruto per maand (schaal 10) bij een volledige werkweek (36 uur).

 

De hierboven genoemde taken zijn binnen het functiegebouw ingepast in functiefamilie adviseur, bandbreedte D. Verder ontvang je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget via het Individueel Keuze Budget (IKB). Met het IKB beschik je over keuzevrijheid en eigen zeggenschap over deze financiële ruimte. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Het IKB bedraagt 16,3 procent van je salaris.

Contact

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nicoline Krijnen, teammanager Beheer Openbare Ruimte, of Hanno Hommel, senior beleidsmedewerker Verkeer. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer (010) 248 4000.

 

Word jij enthousiast van deze Vlaar-dingen? Solliciteer dan direct vóór 25 oktober 2017 via de sollicitatiebutton!

 

Voor deze functie wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.