Verkeerskundige - gemeente Schiedam

dinsdag 14 november 2017 184x gelezen

Bedrijf

Gemeente Schiedam

Locatie

Schiedam

Functieomschrijving

Het domein Stadsontwikkeling houdt zich bezig met het vormgeven aan de strategische visie en centrale ambities voor de stad Schiedam. We voeren regie op de ruimtelijke en economische ontwikkeling. Dit doen we door het ontwikkelen van (strategisch) beleid, door het maken van ruimtelijke uitvoeringsplannen, door het voeren van grondbeleid en door het realiseren van ruimtelijk-fysieke projecten. Het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid is verantwoordelijk voor de strategische beleidsontwikkeling. Binnen dit team werken de vakdisciplines Wonen, Milieubeleid, Verkeer, Stedenbouw en Landschap, Planologie en Planjuridische Zaken. Voor de vakgroep Verkeer zijn wij op zoek naar een 
 
Verkeerskundige (vakspecialist B) 36 uur per week

 

We bieden een breed opdrachtenpakket in een stad waar veel interessante ontwikkelingen spelen. Er is veel werk, een zeer breed scala aan opdrachten. Je hebt te maken met grootstedelijke problematiek en opgaven op een groter schaalniveau. Je houdt van aanpakken, bent sterk in planmatig organiseren en samenwerken. Je durft af te wijken van gebaande paden en neemt initiatieven. Uiteraard ben je een teamspeler en kunt zelfstandig opereren. Beschik je daarnaast over een gezonde dosis humor, creativiteit en stressbestendigheid dan is deze functie iets voor jou.  

 

Inhoud van de functie |
We zijn op zoek naar een allround verkeerskundige. Je bent verantwoordelijk voor het gehele vakgebied van verkeer en vervoer; van het trekken van complexe verkeerskundige projecten tot de advisering in een of meerdere wijken over verkeerskundige aangelegenheden. Je: ?

 • bent in staat om complexe verkeerskundige opdrachten op te pakken vanuit een integrale benadering en duidelijke analyses op te stellen en deze goed te onderbouwen;  ?
 • bent direct benaderbaar voor klanten (bewoners, bedrijven en organisaties), adviseert hierover en zorgt voor de afwikkeling van de advisering;
 • adviseert en ondersteunt bij het opstellen/beoordelen van ruimtelijke ontwikkelingen en reconstructies in de openbare ruimte; ?
 • adviseert de organisatie, het college en de gemeenteraad; ?
 • bent verantwoordelijk voor de correspondentie en overleg met burgers, bedrijven en organisaties; ?
 • adviseert over wet- en regelgeving; ?
 • toetst plannen aan het beleid van de afdeling; ?
 • stelt verkeersbesluiten op; ?
 • verricht overige werkzaamheden passend binnen de doelstellingen van de organisatie.

Profiel kandidaat

Jouw profiel ?

 • je hebt een afgeronde verkeerskundige opleiding op minimaal hbo-niveau; ?
 • je hebt minimaal 5 jaar ervaring als verkeerskundige; ?
 • je hebt affiniteit met mobiliteit gerelateerde vakgebieden als economie, duurzaamheid, wonen, welzijn, stedelijke ontwikkeling en inrichting van de openbare ruimte; ?
 • je voelt je thuis in een politieke- en bestuurlijke omgeving en hebt hier ervaring in; ?
 • je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen; ?
 • je beschikt over een flinke dosis sensitiviteit op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau;
 • je kan verkeerskundige en mobiliteitsvraagstukken bezien in de context van stedelijke opgaven; 
  je hebt ervaring met verschillende vormen van participatie; 
  je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden; 
 • je kunt je visie en mening goed onderbouwen en belangen afwegen.

Aanvullende informatie

Ons aanbod
De functie van vakspecialist B is binnen het generieke functiehuis ingepast in functiefamilie Uitvoering, functiecategorie Vakspecialisme binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid. Dit profiel is gewaardeerd in schaal 10. Het salaris bedraagt maximaal € 4.162,00 bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. De definitieve inschaling is afhankelijk van opleiding, ervaring en aantoonbare competenties en prestaties.

Contact

Informatie sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met teammanager Astrid Faber, telefoon 010 - 219 1171.

 

Heb je belangstelling voor de functie dan kun je tot en met 4 december 2017 een gemotiveerde reactie met je CV mailen naar solliciteren@schiedam.nl o.v.v. verkeerskundige.

 

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacatures

Vacatures 6 tot 6 van 6

Vacatures 6 tot 6 van 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.