Verkeerskundige (Adviseur & Expert)

maandag 28 januari 2019 400x gelezen

Bedrijf

ANWB M+L/B+E

Locatie

Den Haag

Functieomschrijving

Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid ten behoeve van de belangenbehartiging voor onze leden. Je bent betrokken bij het initiëren, plannen en uitvoeren van beïnvloedingstrajecten op het gebied van mobiliteit. Je bent in staat om vanuit je inhoudelijke expertise (beïnvloedings-)doelen en resultaten te formuleren. Dit doe je veelal in multidisciplinaire(project)teams.

Profiel kandidaat

Je houdt je vakgebied in de gaten op relevante ontwikkelingen, in het bijzonder ontwikkelingen in relatie tot het overheidsbeleid en veranderingen in de mening van ANWB leden. Je bent in staat om complexe vraagstukken te vertalen naar belangen voor onze leden. Je weet signalen van leden op waarde te schatten en indien nodig om te zetten naar beïnvloedingsacties. In voorkomende gevallen betrek je de leden actief om je beïnvloedingsacties kracht bij te zetten.

Een voorbeeld: leden signaleren onduidelijkheid rond voorrang bij uitritten en komen daarmee bij de ANWB . Jouw onderzoek geeft aan hoe relevant die opmerkingen zijn. Als actie vereist is maak je een projectplan. Je gaat na waar het probleem precies zit (wettelijk, richtlijnen, vormgeving etc?). Je peilt in je netwerk de houding bij deskundigen en onderzoekt de uitvoerbaarheid en speelruimte voor eventuele oplossingen.

Tenslotte maak je een lobbyplan om een en ander ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. In dit proces is het continu van belang om je activiteiten en successen te communiceren. Met je verkeerskundige kennis toets je interne ideeën, voorgenomen uitingen, signalen van leden, en (voor leden relevante) verkeerskundige ontwikkelingen. Bovendien ben je door je verkeerskundige kennis een geloofwaardig gesprekspartner voor directe collega’s, coördinatoren van vrijwilligers, verkeersinformatie, woordvoerders, wegenwacht etc. We maken graag gebruik van je expertise als het gaat om het: ontwikkelen, delen en beheren van beleid en deskundigheid op jouw werkterrein(en) ontwikkelen van voorstellen voor beïnvloedingsactiviteiten en (deels) zelf uitvoeren daarvan ontwikkelen en beheren van een relevant relatienetwerk.

Je hebt belangstelling voor en kennis van ontwikkelingen in de politiek, het overheidsbeleid, het bedrijfsleven, de wetenschap en het maatschappelijk middenveld (NGO's) op het gebied van mobiliteit. Daarbij heb je een goed inlevingsvermogen in de positie van weggebruikers.Ook beschik je over kennis van het openbaar bestuur en besluitvormingsprocessen daarbinnen. Daarnaast neem je als achtergrond mee:

 

 • opleiding HBO Verkeerskunde en minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • inzicht in en ervaring met communicatieprocessen en Public Affairs
 • goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en overtuigingskracht, zowel in 1-op-1-gesprekken als in grotere groepen
 • van nature deel je graag kennis, ben je zelfstartend en op samenwerking gericht

Aanvullende informatie

Waar in de organisatie Werken voor onze Vereniging betekent het vertegenwoordigen van de belangen van ruim 4,5 miljoen ANWB leden op het gebied van Mobiliteit, veiligheid, vakantie en vrije tijd. Je doet dat door het ontwikkelen van kennis en het betrekken van onze leden bij verkeerskundige projecten en bijvoorbeeld de organisatie van een peiling over de inrichting van rijkswegen, of de gevolgen van aanpassing van snelheidslimieten.

De afdeling Belangenbehartiging en Experts bestaat uit twee teams. Belangenbehartiging is gericht op behartiging van collectieve belangen van leden (beïnvloedingsactiviteiten) en Experts zijn meer gericht op de individuele belangen van leden (informatie en advies). Medewerkers van het team Belangenbehartiging vertegenwoordigen de ANWB, bij de politiek, ambtenaren en andere relevante stakeholders en zorgen samen met het team Experts voor het waar maken van de autoriteitspositie van de ANWB. De afdeling is er op gericht dat de leden de ANWB ervaren als een maatschappelijk betrokken en persoonlijk relevante vereniging. Naast uitdagend werk en leuke collega's bieden we ook een goed salaris en:

 

 • Salaris: min. € 2.741,81 - max. € 5.163,84 op fulltime basis
 • Eindejaarsuitkering van 5,58 procent
 • ANWB lidmaatschap en Wegenwacht abonnement voor je auto of je fiets 
 • Bijdrage in woon-werkverkeer voor de auto óf: 
 • Volledige vergoeding van je woon-werkverkeer voor het OV 
 • 25 verlofdagen en 13 ADV per jaar op basis van fulltime contract 
 • De mogelijkheid om te sparen voor extra verlof 
 • Volop trainings-, opleidings-, en ontwikkelingsmogelijkheden bij onze ANWB Academie 
 • Diverse collectiviteiten waaraan je deel kunt nemen, met interessante kortingen en regelingen op alle ANWB producten en diensten 
 • Prima pensioenregeling

Contact

Vragen over deze vacature? Bernardette Mastilo, Tel. 06 53429853 of bmastilo@anwb.nl. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze site. Geïnteresseerd in de functie? Solliciteer dan online!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.