Verkeerskundig planoloog - gemeente Rotterdam

dinsdag 17 april 2018 269x gelezen

Bedrijf

Gemeente Rotterdam

Locatie

Rotterdam

Functieomschrijving

Help jij mee om het Rotterdamse verkeer in goede banen te leiden?

 

De functie van Verkeerskundig Planoloog

Er komt nogal wat bij kijken om een grote stad als Rotterdam mobiel en bereikbaar te houden.

 

Hoe zorgen we ervoor dat met al die gebiedsontwikkelingen de stad aantrekkelijk en tegelijkertijd duurzaam bereikbaar blijft? Dat is een vraag waar jij ons gaat helpen het antwoord op te geven. Dat betekent dat je te maken krijgt met complexe projecten waarbij mobiliteit de juiste plaats moet krijgen binnen de integrale opgave van de stad. Om dat voor elkaar te krijgen werk je samen met andere beleidsadviseurs en verkeersplanologen binnen de afdeling Verkeer & Vervoer.

 

Ook werk je samen met deskundigen vanuit de gemeente en daarbuiten, met belangenorganisaties en last but not least de Rotterdammers zelf. Binnen de groep verkeerskundig planologen zijn twee type medewerkers: de generalisten die een totaal overzicht hebben van het verkeer en vervoer veld en deze kennis inzetten in bijvoorbeeld gebiedsontwikkelingen en de meer specialistisch georiënteerde verkeersplanologen die over kennis beschikken van één of twee specifieke thema’s zoals deelmobiliteit, fiets of taxi en daarop beleid ontwikkelen. Als verkeerskundig planoloog ben je in ieder geval in potentie breed inzetbaar op het terrein van verkeer en vervoer.

Profiel kandidaat

Vraag en aanbod

Er zijn veel partijen betrokken bij de integrale opgaven in de stad en soms is er sprake van tegengestelde belangen. Daarom breng jij zowel gevoel voor je omgeving mee, als het vermogen om samen te werken. Je hebt een pro-actieve (ondernemende) instelling en kunt je prima mondeling en schriftelijk uitdrukken. Je kunt goed in processen denken en vraagt je altijd af hoe je die kunt verbeteren. Daarvoor breng je een sterk analytisch vermogen en een punctuele instelling mee. Daarnaast beschik je over:

  • minimaal een hbo werk- en denkniveau
  • Bij voorkeur twee jaar ervaring in het vakgebied, liefst in een beleids- of staffunctie
  • gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.

Aanvullende informatie

We geven je kans om daadwerkelijk mee te denken over de vraag hoe we Rotterdam mobiel en bereikbaar kunnen houden. Jouw input maakt verschil! Je zult veel leren over mobiliteitsvraagstukken in de context van een grote stad. En je netwerk krijgt een boost door de samenwerking met veel lokale én regionale partijen. Daarnaast krijg je:

  • een salaris van maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand
  • een leerzame functie met een projectaanstelling voor twee jaar
  • prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigen opleidingsbudget.

 

Het cluster Stadsontwikkeling, Verkeer & Vervoer

Bij Stadsontwikkeling werken we aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad, met hart voor Rotterdam en de Rotterdammers. Mobiliteit en bereikbaarheid zijn daarvoor voorwaarden. Bij Verkeer & Vervoer werken we zowel voor de stad Rotterdam als voor de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag aan een duurzame verkeersinfrastructuur, zowel fysiek als wat het gebruik betreft.

Contact

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jeroen Maijers op 06-23575248. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel dan met onze recruiter Gavir Breidel op 06-18190973.

 

Solliciteren

Kandidaten kunnen reageren via de website van de gemeente Rotterdam.

 

Over de organisatie

Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt. Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

 

Rotterdam. Make it happen.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.