Verkeerskundig medewerker - gemeente Leiden

woensdag 10 oktober 2018 259x gelezen

Bedrijf

Gemeente Leiden

Locatie

Leiden

Functieomschrijving

Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur.

Met hart voor de stad, zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. We zoeken de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand, want samen maken we van Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek. Werken bij Leiden, iets voor jou?

VOOR HET TEAM ONTWERP EN MOBILITEIT ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR EEN ERVAREN, CREATIEVE:

Verkeerskundig medewerker
36 uur, max. €4.859,- (schaal 11)


Met wie ga je werken?
Wij gaan voor een bereikbaar Leiden! De gemeente Leiden heeft ambitieuze plannen om Leiden tot een goed bereikbare stad te maken, een bereikbare stad in een goed ontsloten regio. Dat doen we met andere overheden samen. Er wordt geïnvesteerd in het hoofdwegennet, het lokale wegennet, het fietsnetwerk en het openbaar vervoer. Leiden heeft een van de grootste OV-knooppunten van Nederland.

Wij zijn de afdeling Ontwerp en Mobiliteit (O&M) en wij hebben onder meer als opdracht er voor te zorgen dat Leiden kan blijven beschikken over een goed doordacht verkeers- en vervoersconcept op stedelijk en regionaal niveau. Ook levert O&M verkeersstrategische bijdragen aan het concernprogramma Bereikbaarheid. Binnen O&M werken ontwerpers, verkeersmanagers en beleidsmakers samen aan de ontwikkeling van Leiden.

Profiel kandidaat

Wat zijn de werkzaamheden?
Leiden staat voor de opgave enkele duizenden woningen te bouwen binnen bestaand stedelijk gebied. Het aantal ruimtelijke ontwikkelingsprojecten is groot en ieder project heeft gevolgen voor de verkeersafwikkeling. Ook het aantal infrastructurele projecten vanuit ons bereikbaarheidsprogramma is groot.

Wij hebben versterking nodig! We willen Ontwerp en Mobiliteit versterken met een goed gekwalificeerde verkeerskundige. Als verkeerskundig specialist werk je aan de infra- en bouwdossiers, draag je op structuurniveau bij aan de stedelijke infrastructuur en aan de verbinding van de stad met de regio. Je werkt nauw samen met andere interne en externe verkeerskundigen, stedenbouwkundigen, beleidsspecialisten en projectleiders.


Wat neem je mee?

 • Je hebt een academische opleiding Verkeerskunde (Delft, Enschede) en ruime ervaring in het vakgebied.
 • Je hebt ervaring met het werken met verkeersprognosemodellen (Omnitrans) en verkeersafwikkelingsmodellen (VISSIM) is een pre.
 • Je bezit een goed gevoel voor omgevingssignalen en voor de politiek-bestuurlijke context.
 • Je bent analytisch sterk en slim in het vinden van nieuwe oplossingen.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
 • Je hebt een overtuigende performance.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

 • Een functie met een goed salaris, schaal 11 (max. €4.859,- bij een 36-urige werkweek).
 • Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, onze locatie bevindt zich op 10 a 15 minuten loopafstand van het Centraal Station.
 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's.
 • Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer.
  Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.
 • Je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.

 

Extra informatie

 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.  
 • Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan.
 • We werven in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

Contact

Heb jij interesse in deze functie?
Dan ontvangen wij graag uiterlijk 28 oktober je motivatie met CV! Je kunt alleen reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de functie van Verkeerskundig medewerker neem je contact op met Linda van Ruiten op nummer 071-5167082. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer (071) 516 74 00.

Solliciteer direct!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.