Verkeerskundig medewerker - BAR-gemeenten

maandag 10 september 2018 204x gelezen

Bedrijf

BAR-gemeenten

Locatie

Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk

Functieomschrijving

Kunnen gemeenten ook samengaan met behoud van hun zelfstandigheid? Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk leveren het bewijs. Als BAR-gemeenten hebben we sinds 2014 onze ambtelijke organisaties gebundeld. De bedrijfsvoering is geïntegreerd, de
autonomie per gemeente is gehandhaafd. In de praktijk is het een ideaal model om inwoners van de drie plaatsen optimaal van dienst te zijn. Dat vraagt een groot vertrouwen in elkaar.

Dat vraagt ook ruimte voor diversiteit. En dat vraagt vooral om gezamenlijk aanpakken van vraagstukken. Precies de factoren die het werken bij de BAR-gemeenten nét wat inspirerender maken dan elders. De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 117.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

Het domein Ruimte bestaat uit de afdelingen Vastgoed, Ruimtelijk advies, Projecten en de afdeling Ingenieursbureau. Het ingenieursbureau is op zoek naar een:

 

Verkeerskundig medewerker

 

Verbindend, ondernemend, inlevend en resultaatgericht, zijn dit jouw talenten? Bij het ingenieursbureau hebben we een mooie functie beschikbaar waar jij deze talenten goed in kwijt kan! Het domein Ruimte gaat over vraagstukken op het ruimtelijke gebied, zoals wonen, grondbeleid, water, milieu, recreatie en dergelijke. Veel van die vragen hebben meer aspecten dan alleen de ruimtelijke. Denk bijvoorbeeld aan de samenhang met
economie.

Samen met collega’s van andere afdelingen, met inwoners en externe partijen zoeken we naar de beste oplossingen. En met de Omgevingswet op komst pakken we die rol nog nadrukkelijker. We tonen daarbij lef, denken in kansen en zoeken de grenzen op. Voor de afdeling Ingenieursbureau zijn we op zoek naar een: Verkeerskundig medewerker (Voor 36 uur per week).

Profiel kandidaat

Deze veelzijdige functie bestaat uit drie hoofdgebieden verkeersadvisering- (beleids)uitvoering, beheer van verkeersmaatregelen en voorlichting. Je werkt voor de afdeling Ingenieursbureau, maar je bent een belangrijke schakel binnen het BAR-brede team Verkeer, bestaande uit je directe collega’s: verkeerskundig medewerkers van de afdeling Ingenieursbureau, beleidsadviseurs verkeer en mobiliteit van de afdeling Advies Ruimte en strategische mobiliteitsadviseurs van de afdeling Strategie. Binnen dit team wordt gezorgd voor afstemming en integrale adviezen op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit.

Verkeersadvisering-(beleids)uitvoering
Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en opstellen van uitvoerend beleid in het kader van verkeer en vervoer. In dat kader lever en beoordeel je onderzoeks- en mobiliteitsdata. Ook speel je een belangrijke rol bij de totstandkoming van lokale verkeersplannen met daarbij het bestaande ruimtelijk, economisch en verkeer- en mobiliteitsbeleid als kader. Je bent dienstverlenend richting inwoners, ondernemers en belanghebbenden in de BARregio bij de advisering over verkeerskundige meldingen. Je hebt hierbij structureel overleg met de wethouder verkeer.

Als verkeerskundig medewerker ben je onderdeel van interne en externe projectteams (bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van ruimtelijke plannen) en heb je afstemming met betrokken partijen over de uitvoering. Je stelt verkeersbesluiten op en draagt zorg voor de juiste documentatie en publicatie hiervan.

Ook het adviseren in beroep en bezwaar procedures en de vakinhoudelijke ondersteuning richting de jurist, komt zo nu en dan voor.

Beheer van verkeersmaatregelen
Je levert een actieve bijdrage aan de verkeersveiligheid. Je doet onderzoek naar de inzet van verkeers(veiligheids)maatregelen, je signaleert knelpunten en draagt pro-actief verbetervoorstellen aan. Bij incidentele omleidingen adviseer je over de inzet van verkeersmaatregelen, zorg je voor afstemming met de betrokkenen en zorg je voor de uitvoering. Ook de budgettering in de (meerjaren)begroting van verkeer/ (openbaar) vervoer en het zorgen voor de input met betrekking tot de budgetcycli behoort tot je takenpakket.

Voorlichting
Je bent verantwoordelijk voor geven van voorlichting aan inwoners, ondernemers en belanghebbenden over verkeersplannen en de inzet van verkeersmaatregelen. Je beantwoordt vragen en je bent in staat om op een positieve en constructieve manier oplossingen aan te dragen bij tegengestelde belangen. Verder vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan educatie op scholen over verkeer en verkeersveiligheid.

Wat vragen wij van je?
Een verkeerskundige opleiding op HBO niveau óf een afgeronde MBO opleiding met ruime werkervaring. Door je verkeerskundige achtergrond heb je een brede visie op het vak. Vanzelfsprekend beschik je over maatschappelijke en politieke interesse. Doordat je de landelijke ontwikkelingen op je vakgebied nauwlettend volgt, ben je continue in ontwikkeling. Verder vinden we het belangrijk dat je beschikt over goede contactuele eigenschappen met een heldere en bondige stijl van praten en schrijven. Belangrijke competenties in deze functie zijn verbindend, ondernemend, inlevend en resultaatgericht!

Aanvullende informatie

Wat hebben wij jou te bieden?
Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever. We zijn nog volop in ontwikkeling sinds we in 2014 ambtelijk zijn samengevoegd. Hierdoor krijg je ruimte om nieuwe wegen te verkennen, processen te verbeteren en te pionieren. Dit biedt jou veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Iets waar wij je graag in faciliteren.

We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het COM. Je hebt ruimte om te werken waar en wanneer je wilt. We bieden een dynamische functie voor 36 uur per week.

De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO CAR/UWO. Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto salaris), deelname aan de ABP-pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon- werkverkeer en ouderschapsverlofregeling.

Contact

Interesse?
Als je jezelf herkent in bovenstaand profiel en de functie spreekt je aan, solliciteer dan via de button "solliciteer direct" voor 27 september a.s.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mario Burger, afdelingshoofd Ingenieursbureau, op telefoonnummer 0180 - 698 368. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, interne kandidaten hebben voorrang bij gebleken geschiktheid.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.