Verkeerskundig medewerker - BAR-gemeenten

dinsdag 24 april 2018 348x gelezen

Bedrijf

BAR, uitvoeringsorganisatie voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk

Locatie

Barendrecht

Functieomschrijving

Kunnen gemeenten ook samengaan met behoud van hun zelfstandigheid? Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk leveren het bewijs. Als BAR-gemeenten hebben we sinds 2014 onze ambtelijke organisaties gebundeld. De bedrijfsvoering is geïntegreerd, de autonomie per gemeente is gehandhaafd.

 

 

In de praktijk is het een ideaal model om inwoners van de drie plaatsen optimaal van dienst te zijn. Dat vraagt een groot vertrouwen in elkaar. Dat vraagt ook ruimte voor diversiteit. En dat vraagt vooral om gezamenlijk aanpakken van vraagstukken. Precies de factoren die het werken bij de BAR-gemeenten nét wat inspirerender maken dan elders.

 

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 117.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

 

Verbindend, ondernemend, inlevend en resultaatgericht, zijn dit jouw talenten? Bij het ingenieursbureau hebben we een mooie functie beschikbaar waar jij deze talenten goed kwijt kan!
 
Het domein Ruimte gaat over vraagstukken op het ruimtelijke gebied, zoals wonen, grondbeleid, water, milieu, recreatie en dergelijke. Veel van die vragen hebben meer aspecten dan alleen ruimtelijke. Denk bijvoorbeeld aan de samenhang met economie. Samen met collega’s van andere afdelingen, met inwoners en externe partijen zoeken we naar de beste oplossingen. En met de Omgevingswet op komst pakken we die rol nog nadrukkelijker. We tonen daarbij lef, denken in kansen en zoeken de grenzen op. Het domein ruimte bestaat uit de afdelingen: Advies Ruimte, Projecten en het Ingenieursbureau.


Voor de afdeling Ingenieursbureau zijn we op zoek naar een:
Verkeerskundig medewerker
(36 uur per week)
 
De functie
Deze veelzijdige functie bestaat uit drie hoofdgebieden advisering-(beleids)uitvoering, beheer van verkeersmaatregelen en voorlichting.
 
Advisering
Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en opstellen van uitvoerend beleid in het kader van verkeer en vervoer. Daarbij lever je een bijdrage aan de totstandkoming van lokale verkeersplannen.


Je hebt hierbij structureel overleg met de wethouder verkeer. Je levert de verkeerstechnische gegevens aan en beoordeelt deze ook.

Als verkeerskundig medewerker ben je onderdeel van interne en externe projectteams en heb je afstemming met betrokken partijen over de uitvoering. Je stelt verkeersbesluiten op en draagt  zorg voor de juiste documentatie en publicatie hiervan.
Ook het adviseren in beroep en bezwaar procedures en de vakinhoudelijke ondersteuning richting de jurist, komt zo nu en dan voor.

 

Beheer
Je levert een actieve bijdrage aan de verkeersveiligheid. Je doet onderzoek naar de inzet van verkeersmaatregelen, je signaleert knelpunten en draagt pro-actief verbetervoorstellen aan.

Bij incidentele omleidingen adviseer je over de inzet van verkeersmaatregelen, vind je afstemming met de betrokkenen en zorg je voor de uitvoering.

Ook de budgettering in de (meerjaren)begroting van verkeer/(openbaar)vervoer en het verzorgen van debudgetcycli behoort tot je takenpakket.
 
Voorlichting
Je bent verantwoordelijk voor geven van voorlichting aan burgers over verkeersplannen en de inzet van verkeersmaatregelen. Je beantwoordt vragen en je bent in staat om op een positieve manier oplossingen aan te dragen bij tegengestelde belangen.
Verder vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan educatie op scholen m.b.t. verkeer en verkeersveiligheid.

Profiel kandidaat

Wat vragen wij van je?

Een verkeerskundige opleiding op HBO niveau óf een afgeronde MBO opleiding met ruime werkervaring.

 

Door je verkeerskundige achtergrond heb je een brede visie op het vak. Vanzelfsprekend beschik je over maatschappelijke en politieke interesse. Doordat je de landelijke ontwikkelingen op je vakgebied nauwlettend volgt, ben je continu in ontwikkeling.

 

Verder vinden we het belangrijk dat je beschikt over goede contactuele eigenschappen met een heldere en bondige stijl van praten en schrijven.

 

Belangrijke competenties in deze functie zijn verbindend, ondernemend, inlevend en resultaatgericht!

Aanvullende informatie

Wat hebben wij jou te bieden?

Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever. We zijn nog volop in ontwikkeling sinds we in 2014 ambtelijk zijn samengevoegd. Hierdoor krijg je ruimte om nieuwe wegen te verkennen, processen te verbeteren en te pionieren. Dit biedt jou veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Iets waar wij je graag in faciliteren. We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het COM. Je hebt ruimte om te werken waar en wanneer je wilt.

 

We bieden een dynamische functie voor 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO CAR/UWO. Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget (16.8% van het bruto salaris), deelname aan de ABP-pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en ouderschapsverlofregeling.

Contact

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan? Stuur dan je sollicitatie, door te reageren via onze website.

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mario Burger, afdelingshoofd Ingenieursbureau, op telefoonnummer 0180–698368.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij de interne kandidaten voorrang hebben in deze procedure

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.