Van 1 topsportprestatie naar 5500 maatschappelijke prestaties

donderdag 7 juni 2018 56x gelezen

“Vorig jaar hebben we als Rotterdams wielerteam een maatschappelijke ommezwaai gemaakt. Onze wielerploeg was tot die tijd het vlaggenschip waarmee we jaarlijks een topsportprestatie wilden behalen. Tegelijkertijd zagen we in brede zin meer aandacht voor fietsen in de stad, zowel richting de wielersport zelf, als voor de fietsveiligheid, de mobiliteits- en sociale functie en voor het plezier in fietsen.
Frank Kwanten, directeur Delta Cycling Campus.

Frank Kwanten, directeur Delta Cycling Campus.

We vroegen ons af of we onze experts en mecaniciens ook konden inzetten voor de stad. Zonder afbreuk te doen aan onze sportieve ambities maken we ons nu ook hard voor het promoten van alledaags tot sportief fietsen voor Rotterdammers.

 

Van een loods aan de rand van de stad verhuisden we naar een multifunctionele campus in de stad. Met een eigen naam, Delta Cycling, een eigen groene kleur én missie, ‘We help you move’, zijn we intussen betrokken bij 25 maatschappelijke fietsprojecten en fietsactiviteiten.

 

Hiermee hebben we volgens onze ‘teller van vooruitgang’ nu al 5500 Rotterdammers met hulp van nieuwe sponsoren bij fietsen betrokken. Zo hebben we met Univé een onervaren ploeg van 15 mensen op basis van open inschrijving een professionele 100-daagse training aangeboden om de Amstel Gold Race te fietsen. Dit concept wordt nu herhaald door een aantal ondernemers die zo’n training en een mentorschap aanbieden aan langdurig werkelozen. Dit jaar moet onze teller van vooruitgang klimmen naar 10.000, in 2019 naar 20.000.” 

 

 

 

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 21 tot 25 van 62

2 3 4 5 6 7

Artikelen 21 tot 25 van 62

2 3 4 5 6 7

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.