Vakspecialist Verkeer

donderdag 24 oktober 2019 285x gelezen

Bedrijf

Gemeente Raalte

Locatie

Raalte

Functieomschrijving

In het hart van Salland ligt Raalte. We werken hard, helpen elkaar graag en weten hoe we een feestje moeten bouwen. Om te zorgen dat het een feestje blijft, moeten we soepel onderweg blijven. Alle inwoners, forenzen, transporteurs en bezoekers willen zich graag veilig en vlot kunnen verplaatsen in dit deel van Overijssel. Dat organiseren we in nauwe afstemming met iedereen die er belang bij heeft.

 

 

 

Voor dit verbindende werk zoeken we een

 

Vakspecialist Verkeer

 

 

 

Dit doe jij voor ons

Je gaat met je drie vakcollega’s aan de slag in het volledige spectrum van het onderwerp verkeer. Dat loopt van doorstroming op de hoofdwegen tot verkeersveiligheid bij een school en van vervoersconcepten voor de toekomst tot oplossingen voor de minder mobiele inwoner, hier en nu.

 

Met de innovatieve verkeersagenda van de gemeente hebben we de plekken in de gemeente in beeld waarvan inwoners, organisaties en bestuur onlangs hebben gezegd dat er iets aan te verbeteren valt. Het bestuur heeft ook de middelen beschikbaar gesteld om hier uitvoering aan te geven.

 

Jij gaat hiermee aan de slag op weg naar een verkeersveilige gemeente via intern overleg, bestuurlijke en politieke afstemming, slimme ontwerpen en goede communicatie over keuzes en uitvoering. Er lopen daarnaast continu meer dan zeventig ruimtelijke projecten in de gemeente waarbij ook verkeersexpertise een cruciale factor is voor succes: parkeren, fietsen, manoeuvreren, toegankelijkheid en overzichtelijkheid voor alle weggebruikers is een vak apart en jij verstaat dat vak. Je neemt beslissingen, adviseert en legt aan iedereen die dat wil uit waarom deze keuze is gemaakt en een andere niet. Je vertegenwoordigt de gemeente en bent - alleen of samen met je collega’s en de wethouder verkeer - een sparringpartner voor onder meer politie, fietsersbond, provincie, projectontwikkelaars, lokale ondernemers en groepen inwoners.

Profiel kandidaat

Dit ben jij

Je bent een maatschappelijk betrokken en prettig communicerend verbinder die goed begrijpt wat er aan de andere kant van de tafel leeft. Je kan goed schakelen met alle soorten gesprekspartners en weet hierbij grenzen aan te geven. Je hebt een hbo-verkeerskunde achtergrond, of een vergelijkbare opleiding, en enige jaren ervaring binnen het vakgebied.

Aanvullende informatie

Dit krijg jij van ons

Jij krijgt een verantwoordelijke baan waarbij je veel ruimte hebt om je verbindende werk te doen en een belangrijk lid bent van tal van tijdelijke of continue samenwerkingsverbanden. Het is een dynamische baan tussen gemotiveerde mensen die van Raalte een duurzaam verkeersveilige en toekomstbestendige gemeente willen maken. We laten je niet zwemmen maar nemen je op in ons team en maken je snel wegwijs in de gemeente. Jij krijgt bevlogen en betrokken collega’s die het onderste uit de kan halen voor Broekland, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten en Raalte.

Contact

Zo kom je aan tafel

Deze functie beslaat 36 uur in de week en wordt beloond vanuit functieschaal 10. Heb je zin om op de koffie te komen? Stuur jouw cv en motivatie uiterlijk 4 november 2019 via het digitale sollicitatieformulier. Wil je eerst meer weten? Bel domeinmanager Henri Lantink via 06-12909386.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.