Uitrol 80 iVRI’s in Metropoolregio Amsterdam gestart

vrijdag 16 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 147x gelezen

De eerste zes iVRI’s in Noord-Holland zijn in gebruik genomen op de N205 bij Schiphol. Daar kunnen de verkeerslichten het tegemoetkomend verkeer voortaan ‘herkennen’. Binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) worden later in 2018 nog eens tachtig slimme verkeerslichten geplaatst.

De eerste slimme verkeerslichten zijn in gebruik genomen op de N205.

De eerste slimme verkeerslichten zijn in gebruik genomen op de N205.

De eerste iVRI’s op de N205 worden nog gebruikt, om testen mee uit te voeren en door te ontwikkelen. “Door data-uitwisseling met het verkeerslicht is het binnenkort ook mogelijk om weggebruikers persoonlijk via een app op afstand te informeren over bijvoorbeeld de nog resterende tijd tot een rood of groen licht”, vertelt gedeputeerde Elisabeth Post.

Op korte termijn worden slimme verkeerslichten geplaatst bij nog eens vijftien kruispunten in Amsterdam. Ook de gemeenten Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede en Hilversum willen hun kruispunten op korte termijn aanpassen. De provincie Flevoland en gemeenten Almere, Lelystad en de Noordoostpolder kijken welke kruispunten op korte termijn slim worden gemaakt.

De uitrol van tachtig intelligente verkeerslichten in de Metropoolregio maakt onderdeel uit van de landelijke doelstelling om in 2018 een kwart van de 5500 verkeerslichten in Nederland slim te maken. Dit is een doelstelling van het Partnership Talking Traffic, waarbij de MRA is aangesloten.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.