Twitteraars tippen ANWB over A15

maandag 12 augustus 2013 0 reacties 220x gelezen

De ANWB heeft de 63.000 volgers van ANWB Verkeer op Twitter gevraagd naar mogelijke oorzaken van het hoge aantal ongelukken op de A15 Gorinchem-Nijmegen.
Omdat er meerdere ongelukken zijn gebeurd op de A15, vraag de ANWB aan weggebruikers via Twitter wat mogelijke oorzaken kunnen zijn.

Omdat er meerdere ongelukken zijn gebeurd op de A15, vraag de ANWB aan weggebruikers via Twitter wat mogelijke oorzaken kunnen zijn. (Copyright: ANWB/AVD)

De oorzaak van die toename op deze weg is niet echt duidelijk. Door de oproep aan de weggebruikers denkt de ANWB bruikbare informatie te krijgen

Reacties
Inmiddels heeft de ANWB zo'n 400 reacties ontvangen. In de mailtjes van weggebruikers wordt het ontbreken van matrixborden op bepaalde stukken van de A15 het vaakst genoemd. Automobilisten kunnen daardoor verrast worden door een file, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Andere pijnpunten zijn het tekort aan rijstroken, het vele vrachtverkeer en de wegversmallingen op bruggen en viaducten.

Bruikbare tips

Als blijkt dat er een duidelijk aanwijsbare oorzaak is voor het grote aantal ongelukken, zal de ANWB bij Rijkswaterstaat aandringen op maatregelen om de verkeersveiligheid op de snelweg te verbeteren.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.