Tweede editie Light Challenge van start

donderdag 7 februari 2013 0 reacties 81x gelezen

Op 6 februari is de Light Challenge 2013 – de tweede editie van de landelijke ontwerpwedstrijd voor innovatieve straatverlichting - van start gegaan.

De lichtshow op de gevel van het gemeentehuis van Heerenveen is het startsein van de Light Challenge 2013

De lichtshow op de gevel van het gemeentehuis van Heerenveen is het startsein van de Light Challenge 2013 (Copyright: Mark Stoter/FPS)

Tien gemeenten dingen mee naar de prijs, waaronder de initiatiefnemende gemeente Heerenveen.

 

Uniek aan deze wedstrijd is de inbreng van de bewoners en de samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijs. Bewoners en studententeams van de tien deelnemende gemeenten gaan samen de competitie aan om duurzame, energiezuinige en innovatieve verlichtingsconcepten te bedenken. Zij worden hierbij gecoacht en ondersteund door bedrijven die partner zijn van Light Challenge 2013. De uitslag wordt op 3 juli in Rotterdam bekendgemaakt.


Light Challenge

In 2011 was de eerste editie van de Light Challenge. Naast de initiatiefnemende gemeente Heerenveen deden in 2011 ook de gemeenten Assen en Groningen mee. Winnaar werd team Light Sensation, dat een nieuw lichtconcept voor een woonstraat in Assen ontwierp. Deze eerste editie heeft geresulteerd in diverse landelijke en ook Europese Awards. De Light Challenge is ontstaan doordat diverse gemeenten bezig zijn om de openbare verlichting energiezuiniger te maken.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.