Twee nieuwe onderzoeken naar optimalisatie logistieke processen

donderdag 3 augustus 2017 Guus Puylaert 79x gelezen

TU Eindhoven gaat twee consortia leiden die onderzoek doen naar het verbeteren van logistieke processen met big data. Onderzoekers vanuit kennisinstellingen en vanuit het bedrijfsleven werken hierin samen. Het wordt gefinancierd vanuit de NWO.

Twee hoogleraren vanuit de TU/e, Geert-Jan van Houtum en Tom van Woensel, gaan de consortia leiden, meldt TU Eindhoven. Zij richten zich op grootschalige en verschillende typen data die voortkomen uit de verbindingen tussen diverse logistieke objecten, zoals bijvoorbeeld containers, transportwagens en opslag.

Onderhoudslogistiek
Voor onderhoudslogistiek zijn veel verschillende, realtime gegevens beschikbaar, dankzij het Internet of Things. Dit biedt onder meer de mogelijkheid om het onderhoud van machines veel kostenefficiënter te maken. Het team van Van Houtum richt zich op het mogelijk maken van deze transitie.

Logistieke processen
Het team van Van Woensel legt zich toe op de logistieke processen, met als doel het ontwikkelen en demonstreren van realtime datagedreven logistieke methoden en technieken. Ook voor logistieke processen is steeds meer big data beschikbaar, zoals over voorraadbeslissingen die leiden tot transportbeslissingen. Daardoor wordt datagedreven besluitvorming in de logistiek steeds haalbaarder. De vraag is alleen ‘hoe?’ Die vraag wil het team beantwoorden.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.