Trends 2019

Extra uitgave, december 2018

Jaargang 8

 

30 interviews met vertegenwoordigers uit de wetenschap, overheid, onderzoek, markt en advisering

 

Over de cover: Poëtische diagonaal   

 

“Met deze collage ‘De Diagonaal’ schetsen wij de vele aspecten die van belang zijn als je beslissingen neemt over bereikbaarheid en toegankelijkheid in ons Nederlandse stedenlandschap”, zegt Francine Houben, creatief directeur en architect van Mecanoo.

 

“We wilden de verbondenheid weergeven van de vijf grote steden langs de mobiliteitsas A2: Amsterdam – Utrecht - Den Bosch - Eindhoven en Maastricht: ‘De Diagonaal’ van Nederland. Het gaat over toekomst en verleden, cultuur en natuur. We hebben de neiging om alle aandacht op Amsterdam te richten, maar de andere steden en het tussenliggende landschap hebben ook hun eigenheid. We hebben in Nederland werkelijk een uniek stedenlandschap, waarin onze steden en landschappen door mobiliteit met elkaar zijn verweven en verbonden. Fietssnelwegen horen daarbij, was onze conclusie toen, zo’n twee jaar geleden, evenals natuurstations.”  

 

“Daarin zijn de grote vervoersassen natuurlijk belangrijk, zoals de A2 en nationale en internationale treinverbindingen. Maar je moet ook letten op de dwarsverbanden, onder meer naar de natuur. Onze studie resulteerde in dit poëtische beeld dat hopelijk inspireert om al deze aspecten van ons stedenlandschap steeds mee te nemen in beslissingen over mobiliteit.” 

 

Klik hier voor het voorwoord.

Inhoud Trends 2019

Inhoud Trends 2019

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.