Trend: elektrische auto snelt vooruit

woensdag 12 april 2017 Guus Puylaert 227x gelezen

Er rijden op dit moment 40% meer elektrische auto’s op de wegen dan een jaar geleden, 15.000 in totaal, en die moeten steeds vaker opladen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Fastned, die onlangs werden gepresenteerd.

Het bedrijf beheert 58 onbemande snellaadstations in Nederland en zag zijn omzet met 148% groeien ten opzichte van een jaar geleden. Bijna de helft van de groei is gemeten sinds 1 januari 2017. Dat heeft te maken met het ‘voordeel’ van 4% bijtelling op elektrische auto’s tegenover 22% op benzine- en dieselauto’s.

Uit cijfers van de RAI Vereniging blijkt dat het aantal laadpalen sinds 2013 is verviervoudigd. Volgens de branchevereniging is het percentage e-auto’s in maart 2017 opgelopen tot meer dan 2% van het totaal aantal nieuw verkochte auto's.

Fastned verwacht dat dit percentage de komende jaren verder groeit, nu steeds meer elektrische modellen op de markt komen met een goede actieradius.

Winstgevende business
Voor Fastned is het de eerste keer in vijf jaar tijd, dat het bedrijf break-even heeft gedraaid op twee van de 58 snellaadstations. “Na vijf jaar investeren is het fantastisch om te zien dat de eerste stations nu break-even draaien. Dit is echt een mijlpaal”, aldus mede-oprichter Bart Lubbers. Het Fastned-concern bouwt momenteel 6 nieuwe laadstations.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.