Transit Mantra verlicht Eindhovense tunnel

maandag 26 augustus 2013 0 reacties 245x gelezen

Vanaf 29 augustus worden wandelaars en fietsers in de Dutmalatunnel verrast door licht- en geluidseffecten. In de tunnel, die ten noorden van het TU/e terrein onder de ring (Onze Lieve Vrouwestraat) doorloopt, bevindt zich het interactieve project Transit Mantra.

Het interactieve project Transit Mantra (foto:Knol-ontwerp)

Het interactieve project Transit Mantra (foto:Knol-ontwerp)

Transit Mantra is een verzameling schubvormige elementen, die reageren op bewegingen van mensen die door de tunnel lopen of fietsen. Zo ontstaat een patroon van licht en zacht geluid. Wanneer een enkele voetganger passeert, is het effect anders dan wanneer er een groep wandelaars langs komt. Transit Mantra laat zien dat technologie mooi, vernieuwend en functioneel kan zijn. Hierdoor wordt de tunnel veiliger, leefbaarder en toegankelijker volgens gemeente Eindhoven.

Brains award
Transit Mantra is ontworpen door Knol Ontwerp, die hiervoor in 2009 de BRAINS award won, een Eindhovense prijs voor vernieuwende ideeën. De gemeente Eindhoven heeft het idee ondersteund en de Dutmalatunnel ter beschikking gesteld. De installatie is gemaakt in samenwerking met  Armada Janse en Sioux.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.