Tankhouders willen vaste kentekenplaat als APK-eis

maandag 30 april 2018 Guus Puylaert 0 reacties 147x gelezen

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) wil een verplichte APK-eis maken van het vastzetten van de kentekenplaat tijdens de APK-keuring. Dit moet benzinediefstal tegengaan en het aantal ramkraken reduceren.

Dat schrijft de Telegraaf. Volgens schattingen van Bovag hebben tankstations te maken met zo’n 900 ‘doorrijders’ per maand. Een manier om de fraude tegen te gaan, is door de nummerplaat stevig vast te zetten, zodat deze niet gestolen kan worden.

“In Nederland zijn kentekens auto-gebonden, en worden ze er pas afgehaald als de auto wordt geëxporteerd of gesloopt”, vertelt Ewout  Klok van BETA. ”Het kost misschien een paar euro per auto, maar als je kentekenplaten worden gestolen kost het je nog meer.”

Een APK-eis maken van een vaste kentekenplaat, gaat de Bovag echter te ver, zo laat woordvoerder Tom Huyskens weten aan Automotive Management. “Het vastzetten van kentekenplaten draagt niet bij aan de verkeersveiligheid of het milieu. De apk bedoeld is om na te gaan of een voertuig aan de veiligheids- en de milieu-eisen. Zelf hebben we het idee van een verplichting in de apk ook wel eens geopperd, maar het werd om deze reden van tafel geveegd."

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.