SWOV zoekt automobilisten van 65+

donderdag 22 maart 2018 Guus Puylaert 0 reacties 122x gelezen

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is op zoek naar 65-plussers om een nieuwe methodiek te testen, die beoordeelt of  mensen met de ziekte van Alzheimer nog geschikt zijn om auto te rijden of niet.

SWOV wil hiermee te weten komen hoe voorspeld kan worden of mensen met de ziekte van Alzheimer in een beginnend stadium nog veilig kanautorijden of niet. Daarvoor moet een vragenlijst ingevuld worden en wordt een neuropsychologische test afgenomen.

Ook vraagt het instituut u een rijtest op de weg af te leggen en om gedurende twee maanden met een camera in uw eigen auto te rijden. Deze activiteiten zullen drie maal binnen 18 maanden plaatsvinden.

SWOV is op zoek naar 65+’ers die nog wekelijks autorijden, die geen dementie hebben en die geen aandoening hebben die de rijgeschiktheid beïnvloedt. Voor deelname ontvangen deelnemers een VVV-cadeaubon van 100 euro.

Meedoen?
Dan kunt u zich aanmelden door te mailen naar onderzoek@swov.nl. Vermeld dan uw naam, uw leeftijd én het telefoonnummer waarop wij u tijdens kantooruren kunnen bereiken.

Proefschrift
Vorige maand promoveerde Dafne Piersma nog aan de Rijksuniversiteit Groningen met het onderzoek ‘Fitness to drive of older drivers with cognitive impairments’, dat door SWOV werd medegefinancierd. Hierin beschrijft ze en nieuwe methode om de rijgeschiktheid te kunnen onderzoeken van mensen met dementie. 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.