Succesvolle campagne ‘Ik wil je zien’ in Utrecht

maandag 25 februari 2013 0 reacties 274x gelezen

Gedurende de maanden november, december en januari heeft het ROV-Utrecht in samenwerking met Plan to Behaviour de fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien!’ verzorgd. Gedurende deze periode zijn binnen de provincie Utrecht verschillende acties gehouden om het belang van het voeren van goede fietsverlichting onder de aandacht te brengen.

Om jongeren aan te spreken is een promotieteam van ‘Ik wil je zien!’ op bezoek geweest bij ruim 20 scholen in de regio. Het promotieteam sprak leerlingen aan die op de fiets op weg waren naar school en controleerde of de verlichting in orde was. Het promotieteam bestond uit sociaal psychologen en studenten die een training hadden gevolgd in gesprekstechnieken. Door de juiste vragen te stellen, zetten zij de fietsers zelf aan het denken over het belang van goed werkend fietsverlichting. De leerlingen kregen na het gesprek een kleine beloning: een reflecterende slapwrap (armbandjes die zichzelf oprollen wanneer je ze ergens tegenaan slaat). Fietsers met werkende verlichting kregen een groene slapwrap, de anderen een rode. De slapwraps werden een ware hype en de actie zorgde ervoor dat de leerlingen geactiveerd werden zelf hun fietsverlichting in orde te maken.

 

Reparatie-acties

In 3 gemeenten (Amersfoort, Mijdrecht, Woerden) zijn reparatie-acties uitgevoerd. Fietsers konden op een centrale plek in de gemeente gratis hun fietsverlichting laten repareren door een lokale fietsenmaker. In de drie gemeenten werden ruim 700 lampjes gemonteerd.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.