Strategisch modeladviseur Mobiliteit

vrijdag 8 november 2019 102x gelezen

Bedrijf

Provincie Utrecht

Locatie

Utrecht

Functieomschrijving

Provincie Utrecht
Werken bij de Provincie Utrecht betekent een waardevolle bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Of het nu gaat om mobiliteit, natuur of cultuur, de provincie speelt slagvaardig in op ontwikkelingen in de samenleving. Dat vraagt om een organisatie waarin innovatie de continue factor is. Opgavegericht werken, focus op de omgeving, interne samenwerking, integraal denken en ruimte voor experimenteren zijn daarin onze speerpunten. Ruimte geven aan ontwikkeling van de medewerkers vormt de randvoorwaarde voor ons succes.


 


Domein Mobiliteit
Binnen Mobiliteit spelen interessante en urgente vraagstukken: (emissievrij) openbaar vervoer, snelfietsroutes,  bereikbaarheid, maar ook aanleg en onderhoud van wegen, bruggen en tunnels. Er spelen ingrijpende ontwikkelingen en het gaat om grote investeringen. De mobiliteitsopgaven zijn verdeeld in 7 uitvoeringsprogramma’s. Als strategisch modeladviseur Mobiliteit sta je aan de basis voor de beleidskeuzes die gemaakt worden in al die uitvoeringsprogramma’s. Je komt te werken in een team van professionals die mobiliteitsdata verzamelen, monitoren, evalueren, analyseren en daarover adviseren aan de beleidsmedewerkers en projectleiders.

 

Wat ga jij doen
Je bent verantwoordelijk voor het gebruik, beheer, onderhoud en het doorontwikkelen van het strategisch verkeersmodel midden Nederland (Stravem). Je voert studies uit met het verkeersmodel of laat deze uitvoeren en kunt resultaten goed op waarde schatten en communiceren naar collega’s en bestuurders. Daarnaast voer je analyses en controles uit op bijvoorbeeld modeldata en telcijfers. Je schrikt niet terug van grote datasets en complexe analyses en beheerst de gangbare softwarepakketten die hiervoor gebruikt worden. Ervaring met verkeersmodelsoftware, met name VISUM, en ArcGIS/QGis is een pre. Gevoel voor getallen en de werking van algoritmes en modellen is een voorwaarde.

Je bent het aanspreekpunt binnen de provincie voor het uitvoeren van een breed scala aan mobiliteitsanalyses. Je draait daarnaast in grote projecten mee, zoals MIRT-onderzoeken, trajectstudies en programma’s. In deze projecten adviseer je actief projectleiders over mobiliteitsvraagstukken, herken je kansen en risico’s en controleer je analysewerkzaamheden van opdrachtnemers.

Tevens ben je een vast onderdeel van diverse modeloverleggen in de regio zoals het regionaal modeloverleg en het G4K3 modeloverleg.

Samengevat komen je taken neer op:

 • Opzetten van het beheer (en beheren) van het nieuwe verkeersmodel
 • Opzetten (en beheren) van een database ten behoeve van het verkeersmodel
 • Doorontwikkelen van het verkeersmodel
 • Modelberekeningen uitvoeren met het verkeersmodel
 • Uitvoeren van diverse analyses met de gangbare softwarepakketten
 • Deelnemen aan diverse modeloverleggen op regionaal en landelijk niveau


 

Profiel kandidaat

Wat verwachten wij
We zoeken een zelfstandige en proactieve medewerker die vanuit zijn eigen talenten, kennis en ervaring de verbinding kan leggen tussen Stravem en de projecten en programma’s. Je hebt lef, bent enthousiast, duidelijk, en je hebt doorzettingsvermogen. Je bent je bewust van verschillende belangen tussen de diverse mobiliteitsopgaven en bent in staat om die te overbruggen. Je bent analytisch sterk en kunt dat vertalen in heldere adviezen en concrete resultaten.

 

Kennis:

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Kennis van (verkeers)modelsoftware en GIS-pakketten
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van advisering
 • Kunnen werken met (grote) databestanden
 • kennis van en, brede ervaring met, project- en procesmatig werken.

Vaardigheden:

 • analytisch
 • resultaatgericht
 • communicatief vaardig, zowel verbaal als schriftelijk, op verschillende niveaus: met je collega teamleden, projectleiders, beleidsmakers, opdrachtgevers en politiek;
 • transparant handelen, zeggen wat je doet en doen wat je zegt;
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en snel schakelen tussen werkzaamheden
 • omgevingsgericht en -sensitief en ontwikkelingen en innovaties van buiten kunnen vertalen naar de interne organisatie c.q. manier van werken.
 • Kritisch kunnen doorvragen

Inzicht: 

 • werkprocessen binnen het team, binnen het domein en binnen de organisatie.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij
Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal €4.862,16 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (schaalniveau 11). De provincie Utrecht beschikt over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individuele Keuze Budget van 22,37%. Je beschikt als medewerk(st)er zelf over dit budget en je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. De provincie Utrecht hecht veel waarde aan een gezonde balans tussen werk en privé en kent een ruime ATV regeling. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om op deze functie te solliciteren.

 

Contact

Contactinformatie
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de functie van programmamanager? Neem dan contact op met Rienk Nicolai telefoon 06 - 36 07 75 88. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie en mobiliteit, telefoon 06 - 25 77 89 81 of mail Matchpoint@provincie-utrecht.nl.
Deze functie wordt volgens de bestaande wervingsprocedure (eerst intern en regionaal, daarna zo nodig extern) open gesteld.

Solliciteren?
Solliciteren kan door het toesturen van een overtuigende motivatiebrief en CV, graag vóór 21 november 2019 Interne kandidaten verzoeken wij te reageren via het Atrium. Regionale kandidaten kunnen reageren via www.werkeninhethartvannederland.nl.
Een (ontwikkel) assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.