VK 6/2015: Iman Koster

vrijdag 18 december 2015 Nettie Bakker 275x gelezen

Er is al veel gebeurd bij het CROW en er gebeurt nog meer: Na het KpVV sluit in 2016 de Nationale Databank Openbaar Vervoer aan. Een uitdijend kenniscentrum in Ede dus, met een prettige flexwerk-locatie ‘aan’ Utrecht CS. Een gesprek met Iman Koster, directeur CROW aan de oostkant van de A12 en op OV-fietsafstand van station Ede-Wageningen. Over het ene loket voor praktisch toepasbare kennis over de complete mobiliteitsketen. Kennis die uiteindelijk niet meer alleen uit de eigen gelederen komt.

Iman Koster, directeur CROW: KpVV en NDOV maken het CROW-kennisloket robuuster

Iman Koster, directeur CROW: KpVV en NDOV maken het CROW-kennisloket robuuster (Copyright: Hessel Bes)

Een van de leukere kennisvragen in de wereld van verkeer en vervoer is: Waar staat de afkorting CROW voor en uit welke centra is het CROW in 1987 ontstaan? Er zijn maar weinigen die het (willen) weten. Je redt het niet in een adem, maar dit terzijde. Genoeg vakmensen weten dat het CROW sinds jaar en dag, gezaghebbende CROW-richtlijnen produceert. En dat daarvoor per richtlijn een werkgroep wordt opgericht die bestaat uit gepokt en gemazelde onderwerpdeskundige vakmensen die zich buigen over een nieuwe, of te actualiseren richtlijn.

Na de nodige werkgroepvergaderingen, studies en draagvlakbijeenkomsten, verschijnt dan maanden, zo niet jaren later, een nieuwe, typisch lichtblauw gekafte CROW-publicatie met een eigen nummer. Tegenwoordig zijn deze publicaties natuurlijk digitaal beschikbaar, maar hoelang blijven de werkgroepen in deze vorm bestaan en wat gebeurt er nog meer achter de schermen bij CROW? Iman Koster neemt er graag de tijd voor om dat uit te leggen.

PDF: 'Van contentbeheerder naar contentcurator'

Spraakmakers

Artikelen 1 tot 20 van 42

1 2 3

Artikelen 1 tot 20 van 42

1 2 3

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.