VK 3/2016: Felix Cohen, directeur VVN

donderdag 26 mei 2016 Karin Broer / Nettie Bakker 257x gelezen

'Het gaat niet om VVN, maar om verkeersveiligheid'
Felix Cohen, directeur VVN

Felix Cohen, directeur VVN

Felix Cohen is nu een jaar directeur bij Veilig Verkeer Nederland. Een gesprek over VVN als anti-fragiele organisatie en de uitdagingen van deze tijd. ‘Als de medische sector het voor elkaar krijgt om kankerpatiënten 10 jaar langer te laten leven, dan moet het toch ook lukken het verkeer veiliger te maken voor ouderen?’

 

We spreken Cohen de dag voor het Nationaal verkeersveiligheidscongres, NVVC. De sombere verkeersveiligheidscijfers (meer verkeersdoden) zijn dan nog niet bekend. Maar de trend kent hij, en hij kent ook de risicogroepen: ouderen, fietsers, jongeren.

‘Mensen worden ouder en blijven langer mobiel, dat is positief maar de infrastructuur is daar niet op aangepast. We hebben daar nog geen antwoord op. De samenleving staat nu voor de opgave dat beter mogelijk te maken. En dat moet ook gewoon worden opgelost. Als de medische sector het voor elkaar krijgt om kankerpatiënten 10 jaar langer te laten leven, dan moet het toch ook lukken het verkeer veiliger te maken voor ouderen.’ Het is Cohen ten voeten uit. We gaan niet bij de pakken neer zitten, we gaan er wat aan doen!

 

Lees het hele interview met Felix Cohen: PDF We gaan er wat aan doen!

Spraakmakers

Artikelen 1 tot 20 van 44

1 2 3

Artikelen 1 tot 20 van 44

1 2 3

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.