VK 1/2016: Jan Hendrik Dronkers

dinsdag 16 februari 2016 Nettie Bakker 413x gelezen

‘Snel handelen en lef tonen’

Jan Hendrik Dronkers, DG Rijkswaterstaat: ‘We voeren steeds vaker programma’s zoals Connecting Mobility uit’

Jan Hendrik Dronkers, DG Rijkswaterstaat: ‘We voeren steeds vaker programma’s zoals Connecting Mobility uit’ (Copyright: Gregor Servais Fotografie)

Als de wereld verandert - en de wereld verandert in ras tempo - dan verandert Rijkswaterstaat natuurlijk mee. Toch? Een gesprek met Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat over veranderingen in koers, visie, aanpak en ambitie. En over de effecten daarvan op samenwerking binnen en buiten RWS, investeringen én dienstverlening aan de eindgebruiker.

 

Meneer Dronkers, wat komt u onderweg tegen waarvan u denkt ‘Dat zou toch echt anders moeten’?

‘Ik zit vaak op de weg en natuurlijk kom ik dan dingen tegen die we in de uitvoering nóg beter moeten regelen. Dat kunnen afzettingen bij wegwerkzaamheden zijn of de informatievoorziening naar reizigers die we samen met service providers verzorgen. Ook vraag ik me vaak af hoe we praktijkproeven met spannende innovaties nog beter kunnen ondersteunen, zoals truck platooning en coöperatieve technologie. Hierbij ‘praten’ onze wegkantsystemen met voertuigen, om bijvoorbeeld veiligheidsberichten real-time aan de weggebruiker door te geven. ‘Elke dag Beter’ is daarbij mijn motto; zowel buiten op straat, als in de ‘binnendienst’.

 

Lees het hele interview PDF: 'Snel handelen en lef tonen'

Spraakmakers

Artikelen 1 tot 20 van 44

1 2 3

Artikelen 1 tot 20 van 44

1 2 3

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.