Speed pedelecs toegestaan op Twentse fietssnelweg

vrijdag 1 juni 2018 Pieter Steenbergen 0 reacties 156x gelezen

Speed pedelecs mogen toch over de fietssnelweg F35 tussen Nijverdal en de Duitse grens gaan rijden. De betrokken gemeenten en de provincie Overijssel vinden het veiliger wanneer de snelle fietsers van de F35 gebruik maken, in plaats van de rijbaan voor auto’s, zo meldt de regionale omroep Rtv Oost.

Alle gemeenten stemmen unaniem in met het toelaten van speed pedelecs op de F35 en geven de snelle fietsen daarmee een uitzonderingspositie. Speed pedelecs worden volgens de wet namelijk gezien als bromfietsen.

Bromfietsers
Waar bromfietsers niet over de F35 mogen rijden maar gewoon de rijbaan moeten nemen, wordt voor speed pedelecs nu een uitzondering gemaakt. De provincie heeft laten onderzoeken op welke van de 67 provinciale weggedeelten een speed pedelecer veilig kan rijden. Hieruit bleek dat zes wegdelen niet veilig genoeg waren. Op deze delen wordt de speed pedelec niet toegelaten.

Fietsersbond
Nelis Jan Gilde van de Fietsersbond is blij met het besluit. “Het hing al een tijdje in de lucht.” De komende tijd worden verkeersborden van een fiets/bromfietspad langs de wegen geplaatst. Dit verplicht de speed pedelecer om gebruik te maken van het (brom)fietspad. Overijssel gaat samen met Gelderland de toelating van speed pedelecs evalueren. Speed pedelecs zijn elektrische fietsen waarbij fietsers snelheden van 45 kilometer per uur kunnen halen. Bij andere elektrische fietsen stopt de ondersteuning bij 25 kilometer per uur.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.