Specialist Verkeersregelinstallaties en Openbare Verlichting

maandag 28 oktober 2019 134x gelezen

Bedrijf

Gemeente Zaanstad

Locatie

Zaanstad

Functieomschrijving

 

De functie
Wij hebben een mooie vacature voor een specialist verkeersregelinstallaties (VRI)/openbare verlichting (OV). In deze uitdagende rol ga jij op strategisch/tactisch niveau invulling gaat geven aan de beheertaken van onze gemeente. Dit doe je in samen met de beheerders, die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks onderhoud, collega’s van andere vakdisciplines en externe partijen om zo te komen tot een slim, toekomstbestendig, integraal investeringsplan. Zaanstad streeft ernaar om installaties voor de toekomst energiezuiniger te maken en probeert zo verantwoord mogelijk met grondstoffen om te gaan. Hier kan jij een mooie bijdrage aan leveren. Je gaat hierbij ook nauw samen met andere partijen, zoals de Vervoersregio Amsterdam, de Provincie Noord-Holland en bewoners en bedrijven binnen de stad.
 
In deze interessante en veelzijdige rol richt je je o.a. op:

 • Het in beeld brengen van de kwaliteit van de verkeersregelsystemen- en openbare verlichtingsinstallaties.
 • Het opstellen van meerjareninvesteringsplannen.
 • Het geven van opdrachten aan advies- en ingenieursbureau voor het aanpassen en vervangen van objecten binnen de openbare ruimte. Jij bent in dit traject integraal opdrachtgever.
 • Het leveren van een bijdrage aan het opstellen van beleidskaders t.b.v. de openbare verlichting en het verkeersmanagement op (vaar-)wegen in Zaanstad.
 • Het vertalen van beleid naar inhoudelijke kaders voor het dagelijks beheer en onderhoud.
 • Meepraten en meedenken bij gebiedsontwikkelingsprojecten en de consequenties daarvan voor de stad en regio.
 • De samenwerking met de provincie om te komen tot het managen van verkeersstromen binnen de stad en de regio.
 • Het voorzitten van het vakberaad, waarin alle belanghebbenden samenkomen om te komen tot een goede afstemming van taken en werkzaamheden.
  Het adviseren van het management.

Profiel kandidaat

Jouw profiel

 • Je hebt technische achtergrond (bij voorkeur met een verkeerskundige achtergrond) en HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt relevante kennis en ervaring binnen het vakgebied OV/VRI.
 • Je vindt het een uitdaging om met complexe materie bezig te zijn.
 • Je bent gericht op effectieve samenwerking met collega’s en externen en neemt graag initiatief om te komen met verbetervoorstellen.
 • Je bent besluitvaardig, goed in staat om gefundeerde adviezen uit te brengen en anderen te overtuigen van de noodzaak van voorgestelde maatregelen/veranderingen.
 • Je beschikt over strategisch inzicht en een groot probleemoplossend vermogen.

Aanvullende informatie

Het aanbod
Het salaris van deze functie ligt tussen de € 3180 ,- en € 4689,- bruto per maand (schaal 10a) op basis van 36 uur. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Zaanstad is een goede werkgever. Je krijgt als medewerker alle kans om jouw talent verder te ontwikkelen. Naast een goed salaris, zijn er diverse interessante arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, flexibiliteit in arbeidstijden en een uitstekende pensioenvoorziening. Daarnaast ontvang je elke maand een Individueel Keuze Budget van maar liefst 17,05% (!) om naar eigen inzicht te besteden. Bijvoorbeeld aan opleidingen of extra vakantiedagen. Op basis van fiscale uitruil wordt er tegemoet gekomen in de reiskosten.

 

Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op: https://werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden.
 
De organisatie
Zaanstad blijft de komende decennia groeien. In 2040 is onze stad, binnen de bestaande contouren, uitgegroeid tot een stad met ruim 200.000 inwoners. Dit heeft een grote impact op de benodigde infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte. Wij willen onze infrastructuur zo goed en efficiënt mogelijk benutten, zodat de stad veilig, bereikbaar en aantrekkelijk blijft.
 
Binnen de sector Openbare Ruimte werken ongeveer 250 mensen nauw samen in een keten van beleidsontwikkeling, projectrealisatie en beheer- en onderhoud van de Zaanse openbare ruimte. De afdeling strategie en beleid richt zich op het scheppen van de voorwaarden voor het beheer, het inspecteren, de vervanging en het onderhoud van alle objecten binnen de openbare ruimte. De afdeling bestaat uit een team van ongeveer 25 enthousiaste en vakkundige collega’s. In kleinere, hechte teams wordt nauw samengewerkt op de verschillende specialistische gebieden, bijvoorbeeld havens en vaarwegen, civiele kunstwerken, wegen, verkeer, riool en groen. Wil jij alvast kennismaken met een aantal van jouw nieuwe collega’s? Klik dan hier. 
 

Contact

De procedure
Herken jij jezelf goed in het beschreven profiel en krijg jij nu al energie om aan de slag te gaan bij de gemeente Zaanstad? Dan maken we heel graag kennis met jou! Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Hans Kortstee (Afdelingshoofd Strategie en Beleid) op 075 6816588.  Bel of app voor vragen over de procedure met Marjolijn Baltus (Corporate Recruiter) op 06 46170198.

 

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is dinsdag 12 november

De planning voor deze procedure is als volgt:
Eerste gesprekken: Woensdag 20 november
Tweede gesprekken: Woensdag 27 november
Arbeidsvoorwaardengesprek: Maandag 2 december

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.