Specialist Data en Modellen - gemeente Rotterdam

dinsdag 13 maart 2018 233x gelezen

Bedrijf

Gemeente Rotterdam

Locatie

Rotterdam

Functieomschrijving

Specialist Data en Modellen
Voor 36 uur per week

 

Cluster Stadsontwikkeling

 

Rotterdam is altijd in beweging en er is altijd beweging in Rotterdam. Als het daarbij gaat om verkeer, dan is ons doel om dat zo goed mogelijk te laten doorstromen. De groep monitoring en modellen is een kleine groep specialisten binnen de afdeling. Kernwaarde van deze groep is om aan de hand van de beschikbare informatie de mobiliteit in de stad te doorgronden. Zij werken samen met andere collega’s aan projecten op het gebied van verkeer en vervoer en onderbouwen beleid op dit terrein. Zij organiseren verkeersonderzoeken en maken prognoses met verkeersmodellen. Daarnaast leggen ze databestanden aan en analyseren en combineren deze tot aantrekkelijke en bruikbare informatie.

 

De functie

Data speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks werk. Deze data komt overal vandaan, zowel van binnen de organisatie als van buiten de organisatie. Jij gaat ons helpen om van deze data relevante informatie te maken. Als een volleerd waarzegger ga jij ons helpen te voorspellen wat de gevolgen zijn van verkeerskundige plannen. Zoals je ondertussen hebt begrepen ben je een groot gedeelte van je tijd bezig met data. We zien voor jou ook nog andere taken weggelegd:

 

 • Maken van berekeningen met behulp van het verkeersmodel;
 • Als specialist data en modellen bewerk en interpreteer je kwantitatieve gegevens.
 • Rapporteren en presenteren van je berekeningen aan medewerkers binnen en buiten de gemeente;
 • Deelname aan projectteams;
 • Toetsen van adviezen afkomstig van adviesbureaus.

Profiel kandidaat

Vraag

Je solliciteert bij Rotterdam, dus met jouw proactieve (en ondernemende) instelling zit het wel goed. Bovendien weet je wat je kunt, dus je werkt zelfstandig en weet daarin ook creatief te zijn. Door jouw flexibele instelling weet je resultaten te bereiken. Je bent analytisch sterk en werkt accuraat. Daarnaast beschik je over:

 • hbo of wo werk- en denkniveau en een relevante opleiding of opleidingen;
 • ervaring op het vakgebied data en modellen en/of aanvullende opleiding (waarbij werkervaring in het ruimtelijke domein een pré is);
 • ervaring met het werken met verkeersmodellen of GIS-pakketten is een pre.

Aanvullende informatie

Aanbod
Wij bieden je de kans om hoogwaardige verkeerskundige ervaring op te doen in een stad waar de uitdagingen voor het oprapen liggen. Daarnaast krijg je:

 • afhankelijk van je leeftijd, ervaring en opleiding een salaris van maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • een leerzame functie met een projectaanstelling voor twee jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • een moderne werkplek op een A-locatie in Rotterdam;
 • goede arbeidsvoorwaarden, die je zelf voor een groot deel kunt bepalen.

 

Contact

Contactgegevens

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen en je sollicitatie richten aan Jan Murk, Teamleider Verkeer en Vervoer, tel. 06-57878232.

 

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Gavir Breidel, recruiter, te bereiken via tel. 06-18190973.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen. De vacature sluit op 26 maart.

 

Klik hier voor de vacaturepagina van de gemeente Rotterdam

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.