Sneller fietsen langs het Noordzeekanaal

dinsdag 14 februari 2017 Guus Puylaert 159x gelezen

Tussen Amsterdam-Noord en Zaandam is een snelfietsroute in gebruik genomen. Fietsers kunnen nu over een zes kilometer lange route op snelle en comfortabele wijze van Zaanstad naar Amsterdam en omgekeerd fietsen.

De route loopt van Station Zaandam, langs de noordzijde van de Noorder-IJplas naar de aanlanding van de NDSM-pont, waar fietsers de pont naar Amsterdam Centraal Station kunnen nemen.

 

Breder

Vanaf de Noorder-IJplas tot de Cornelis Douwesweg, waar het fietspad is verbreed en geasfalteerd, ligt nu een tweerichtingen fietspad van vier meter breed. Van het voorjaar worden de laatste puntjes op de i gezet. In maart wordt de laatste 240 meter van het fietspad aan de Zaanse kant geasfalteerd.

 

Motiveren

Het project is gefinancierd door het Rijk, Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam en gemeente Zaanstad. Er is een samenwerking gezocht met de FietsCoalitie, om meer mensen te motiveren de nieuwe route én de fiets te nemen.

 

Fietsvoorzieningen

Daartoe zijn allerlei fietsvoorzieningen getroffen, zoals nieuwe wachtruimtes bij de pontjes en picknickplekken en kunst langs de routes. Forenzen, die in plaats van de auto de fiets nemen, worden beloond met de Kilometervreter-app. Via deze app kunnen fietskilometers namelijk worden omgezet in voordeel bij winkels en restaurants.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.