Smart Mobility Embassy nu officieel gelanceerd

woensdag 20 september 2017 Guus Puylaert 0 reacties 147x gelezen

Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van smart mobility en wil deze positie ook behouden. Daartoe hebben publiek-private partijen uit overheids- en bedrijfsleven zich verenigd in de Smart Mobility Embassy. .

“Ter ere van de lancering, waren we een hele dag op de IAA-beurs (Internationalen Automobil-Austellung) in Frankfurt aanwezig”, vertelt Marije de Vreeze van Connekt, de organisatie die het netwerk faciliteert. Op de beurs in Frankfurt was de Embassy aanwezig met een delegatie van RDW, BeMobile, Daimler, Delphi, CGI, Connekt en IenM. Met deze organisatie werd ook een speciaal forum gehost.

Doel 1: kennis exporteren
Om koploper op het gebied van smart mobility te blijven, wil de Embassy meer bedrijven uit het buitenland interesseren om innovaties te testen en gebruik te maken van de meerwaarde van publiek-private samenwerking, waar Nederland sterk in is. “We willen Nederland goed op de kaart zetten. Bovendien is het de ambitie om in de toekomst ook zakenreizen te organiseren”, vertelt De Vreeze.

Doel 2: one stop shop
Verder wil de SME een one stop shop zijn wat betreft smart mobility in Nederland. Een soort kennisportaal. “Wil je iets weten op het gebied van smart mobility? Dan kan je bij ons aankloppen. Wij verwijzen je door naar de juiste instantie of partij”, aldus De Vreeze. 

Doel 3: kennis delen
Daarnaast leidt de Smart Mobility Embassy ook geïnteresseerde buitenlandse bedrijven en overheden rond door Nederland.  “Afgelopen week is er nog een delegatie uit Slowakije langs geweest, die meer willen weten op het gebied van ITS”, vertelt De Vreeze. “We hebben een vakinhoudelijk programma voor hen samengesteld bij Connekt en zijn ook naar de Automotive Campus, de Innovatiecentrale en DITCM geweest.”

Eerder, op 20 juni, was de Smart Mobility Embassy ook al aanwezig op het ITS European Congress in Straatsburg om de lancering aan te kondigen. “Maar inmiddels zijn we echt live gegaan met alle aangesloten partners”, aldus De Vreeze.

Lees ook: Nederland bundelt kennis en expertise op gebied van smart mobility

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.