Smart City Consultatie: tijd voor de volgende stap

maandag 4 juni 2018 Robert-Erik Lanting 0 reacties 95x gelezen

In de afgelopen jaren zijn er talloze Smart City pilots geweest. Nu de eerste lessen geleerd zijn, is het tijd voor opschaling. Binnen overheden zijn echter nog veel vraagtekens hoe opschaling mogelijk is. Daarnaast lijkt een stevige positie nodig te zijn bij het uitvragen van Smart City-oplossingen.

Om de praktische belemmeringen voor het opschalen in beeld te brengen wordt een publieke consultatie gehouden. Met de consultatie wordt getracht een beeld krijgen waar bij publieke organisatie (lokaal, regionaal en nationaal) behoefte aan is om de Smart City opschaling mogelijk te maken.

 

Consultatiesessies

De consultatie wordt uitgevoerd met medewerking van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de stichting Nationaal Smart City Living Lab. De consultatie richt zich op de praktische belemmeringen waarmee partijen te maken hebben.

 

Er zijn sessies in Roermond/Maastricht, Breda, Nijmegen, Utrecht, Haarlem en Zwolle. Meer informatie en aanmelden: www.slimstestad.nl/consultatie.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.