Senior Verkeerskundige - gemeente Lelystad

donderdag 16 november 2017 214x gelezen

Bedrijf

Gemeente Lelystad

Locatie

Lelystad

Functieomschrijving

Werken bij de gemeente Lelystad is werken voor een jonge dynamische provinciehoofdstad. De gemeente is een actieve werkorganisatie met een prettige en informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden.

De Gemeente Lelystad is op zoek naar een

 

Senior Verkeerskundige

 

 

Ben jij de senior verkeerskundige die een ruime ervaring heeft met werkzaamheden op het gebied van verkeer en vervoer? Heb je affiniteit met alle aspecten die samenhangen met parkeerregulatie? Ben je in staat zowel projecten te leiden, interne- en externe opdrachten te verstrekken en ben je als verkeerskundige inhoudelijk sterk? Heb je kennis van verkeerswetgeving? Ben je communicatief vaardig naar zowel politici, bewoners als collega’s? Dan zoeken wij jou.

 

De afdeling

Beheer Openbare Ruimte (BOR) staat voor beheer en onderhoud van de openbare ruimte, verschillende voorzieningen daarin, verkeer en vervoer en de gemeentelijke gebouwen. Door de raad en college vastgestelde kwaliteitsniveaus en beleidskaders zijn uitgangspunt voor ons handelen. Daarbij stimuleren we medeverantwoordelijkheid van gebruikers. De afdeling omvat teams die samen deze visie waar maken. Het team is belangrijk als ‘thuishonk’, maar onze meerwaarde bereiken we door samenwerking met andere teams, afdelingen en externe partners.

 

Het team

Met de collega’s werk je inhoudelijk aan interdisciplinaire vraagstukken m.b.t. tot de openbare ruimte. Binnen BOR worden verschillende teams onderscheiden, gericht op de aspecten: Beheer, Service, Gebouwenbeheer en Verkeer en Vervoer.

 

Het team Verkeer en Vervoer werkt zo veel mogelijk zelforganiserend en spart waar nodig met het afdelingshoofd BOR. Het team werkt aan het maatschappelijke doel: veilige bereikbaarheid. 

Profiel kandidaat

De functie

Als senior verkeerskundige ben je - naast algemene werkzaamheden op het gebied van verkeer en vervoer - specifiek verantwoordelijk voor beleid, projecten en monitoring van het parkeren van alle modaliteiten (auto, fiets, scooter, vrachtauto) en als opdrachtgever de aansturing van Parkeerservice. Je kunt onttrekkingsbesluiten en verkeersbesluiten opstellen, maar ook parkeerverordeningen en wegsleepverordeningen. Je initieert indien nodig nieuwe projecten. Je helpt waar nodig de medior en junior verkeerskundigen, prioriteert en bewaakt samen met de andere seniors de werkzaamheden en bent een sparring partner. Je draagt bij aan nieuw strategisch en tactisch integraal verkeers- en vervoersbeleid en kaders/contouren voor de langere termijn, en afstemming met andere gemeentelijke en regionale beleidsterreinen/portefeuilles. Je schrijft beleid op strategisch en tactisch niveau.

 

Binnen je vakdiscipline heb voldoende kennis van de markt en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen die deze markt doormaakt. Daar waar mogelijk pas je deze ontwikkelingen toe, of initieer je nieuwe projecten of ontwikkelingen.

  

De functie-eisen

  • werk- en denkniveau op hbo+ of wo;
  • specialisatie verkeerskunde, (verkeers)planologie, technische bestuurskunde of vergelijkbaar;
  • kennis van wet- en regelgeving op het gebied van verkeer, milieu en ruimtelijke ontwikkelingen;
  • minimaal vijf jaar werkervaring in het vakgebied;
  • in staat om de belangen van de gemeente zelfstandig in externe overleggen te behartigen;
  • zakelijke instelling en onderhandelingsvaardigheden.

 

Daarvoor is het nodig dat je: klantgericht bent, gericht op resultaat dat je tijdig bereikt in samenwerking met anderen of zelfstandig. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zodat wat je schrijft of zegt helder en duidelijk overkomt bij collega’s, bestuur en raad. Je hebt overzicht en kan op basis van een heldere analyse je activiteiten plannen.

Aanvullende informatie

Wij bieden

Een team met collega’s die de handen uit de mouwen steken om de verkeerskundige aspecten integraal in te vlechten bij het inrichten van de openbare ruimte; gebruikers gericht, veilig, functioneel en mooi. Een afdeling die gericht is op ontwikkeling van de eigen vaardigheden en bedrijfsvoering. Wij bieden een afwisselende functie in een stad en organisatie die volop in ontwikkeling zijn. Je kiest voor Lelystad als je houdt van meer dynamiek en afwisseling.

 

Bijzonderheden

Het betreft een fulltime aanstelling. De functie is voor 36 uur en gewaardeerd in schaal 11 (max.4740,- euro bruto op basis van een 36-urige werkweek).

 

Op deze vacature benoemen wij de kandidaat in een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij een positieve beoordeling aan het einde van dit jaar behoort een verlenging van de aanstelling met een jaar, als ook het omzetten van de tijdelijke aanstelling in een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Dit laatste heeft onze voorkeur wanneer jij overtuigend aan ons hebt laten zien dat je de juiste persoon op deze plek bent.

Contact

Meer informatie

Voor nadere informatie met betrekking tot de functie kun je contact opnemen met A. Maris (afdelingshoofd Beheer Openbare Ruimte), telefoonnummer: 0320-278368 of 06-2244 6141.

 

Interesse?
Je sollicitatie zie we graag tegemoet via onze sollicitatiepagina.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.