Senior Verkeerskundige (i)VRI

vrijdag 23 november 2018 353x gelezen

Bedrijf

Gemeente Den Haag

Locatie

Den Haag

Functieomschrijving

Het team Verkeersmanagement van de gemeente Den Haag heeft grote plannen. We willen inwoners, forenzen, bedrijven en bezoekers een acceptabele en betrouwbare reistijd bieden op elk moment van de dag. Hiervoor is heel wat nodig en daarom is het team op zoek naar uitbreiding.

 Wat ga je doen?
Kies je voor een baan als Senior verkeerskundig adviseur bij de gemeente Den Haag, dan kies je voor een veelzijdige baan waarin je vakinhoudelijk je mannetje staat, veel ruimte krijgt voor eigen inbreng, daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op verkeerskundige technologische ontwikkelingen en het vormgeven van de stedelijke mobiliteit van de toekomst.

Je brengt jouw verkeers(regel)kundige expertise in bij het op steeds hoger niveau brengen van stedelijk verkeersmanagement. Dit doe je door mee te werken aan (her)inrichtingsplannen binnen Den Haag zoals inpassing van nieuwe tramlijnen of reconstructie van een streng met meerdere kruispunten. Dat is interessant, want je hebt vooraf invloed op het ontwerp en legt daarmee de verkeerskundige basis.Ook doe je dat door specialistische regeltechnische kennis in te brengen in de complexe vraagstukken waarvoor het Team Verkeersmanagement gesteld staat. Dat kan de goede inpassing van vele OV-bewegingen op kruispunten zijn, maar ook de optimalisering van netwerkregelingen. Door jouw inbreng worden routes en kruispunten nog veiliger voor alle modaliteiten en wordt Den Haag beter bereikbaar. Hiervoor werk je regelmatig samen met collega’s van bijvoorbeeld de dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO), HTM, de Politie en Brandweer.

Ook stuur je bij de gemeente Den Haag innovatieve projecten aan op het gebied van verkeersmanagement. Zo kan jij als verkeerskundig adviseur bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren aan de (landelijke) ontwikkeling van de iVRI’s. Of je kan je buigen over vraagstukken op het gebied van fiets en openbaar vervoer om deze modaliteiten (nog) beter door te laten stromen. Je kijkt vanuit een hoger abstractieniveau naar oplossingen. Je wordt uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken en vanuit verschillende perspectieven en belangen naar oplossingen te zoeken.

Tenslotte zorg je dat je met jouw vakinhoudelijke kennis ondersteuning verleent aan je verkeerskundige collega’s. Je bent in staat om je collega’s aan het denken te zetten over taaie vraagstukken, zodanig dat ze uiteindelijk zelf de goede keuze maken. Zonder het laatste woord te hebben, heeft jouw zienswijze inhoudelijk gewicht, maar ben je wel in staat om andere zienswijzen en oplossingen ter harte te nemen.

Wat maakt gemeente Den Haag nog meer interessant om als senior verkeerskundig adviseur te werken?
1. Den Haag is een van de grootste gemeentes van Nederland en dat zonder een snelweg als ringweg! Dit brengt op verkeerskundig gebied interessante vraagstukken mee, waar jij als verkeerskundig adviseur je in kunt vastbijten.
2. Je hebt invloed op de uitvoering. Je denkt in de beginfase mee in het ontwerpen en uitdenken van (her)inrichtingsvraagstukken en zorgt er mede voor dat de plannen gerealiseerd worden.
3. Je werk is afwisselend. De ene dag zit je met projectmanagers van DSO om de tafel voor een herinrichtingsproject op een Haags kruispunt. De andere dag ben je bezig met de verbetering van de verkeersafwikkeling bij Haagse VRI’s of draag je bij aan het verder professionaliseren van de afdeling.
4. Je werk is ontzettend zichtbaar en belangrijk. Jíj maakt het verschil in de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van Den Haag.
5. De gemeente Den Haag wil vooruit. De basis is op orde en de systemen werken op hoog niveau. Netwerkbreed verkeersmanagement werkt al lange tijd en dat brengen we met jouw hulp nu een stap verder naar coöperatief/connected.

Het team Verkeersmanagement
Je komt te werken in een enthousiast team met circa 20 collega’s. Het team Verkeersmanagement (VM) geeft vorm aan de stedelijke mobiliteit van vandaag, morgen en overmorgen. We zorgen voor de geleiding en sturing van het verkeer door Den Haag. VM geeft dus handen en voeten aan het verkeersbeleid in heel Den Haag en zorgt voor een optimale en veilige verkeersdoorstroming. Data is de basis van ons werk. Dat zetten we in bij onze advisering en de ontwikkelingen waaraan we werken voor de toekomst. Onze middelen zijn 250 verkeersregelinstallaties, 130 verkeerscamera’s, 74 dynamische route informatiepanelen (DRIP’s) en circa 1400 bewegwijzeringen voor auto, fiets en voetganger. VM is hier beheerder van.

VM is vanaf het eerste stadium van het ontwerpproces van wegreconstructies betrokken en heeft de verantwoordelijkheid voor beleidsvorming, advisering, ontwerp en realisatie.

Wat bieden wij?
Een cruciale functie bij een G4-gemeente die unieke verkeerskundige uitdagingen kent en waarin jij jouw expertise kwijt kunt. En waarbij je die expertise bovendien verder kunt vergroten met behulp van onze opleidingsmogelijkheden. Daarnaast kun je rekenen op:

 • een enthousiast team met inspirerende collega’s
 • doorgroeimogelijkheden
 • variërende en uitdagende projecten
 • een werkplek in hartje Den Haag
 • een goed salaris met uitstekende voorwaarden die ruimte bieden voor een goede werkprivé balans
 • afhankelijk van opleiding en werkervaring schaal 11 (senior)

Profiel kandidaat

Wat vragen wij?
Je bent een professional met een verkeerskundige achtergrond die zich verder wil ontwikkelen en mee wil bouwen aan Den Haag en het team. Vanuit jouw minimaal 5 jarige ervaring ben je expert in verkeersregeltechniek en verkeersafwikkeling. Je hebt WO werk- en denkniveau en je loopt warm voor het bereikbaar houden van de stad waardoor Den Haag een gastvrije stad is. Je bent klant- en samenwerkingsgericht, proactief en gefocust op resultaat.

Je hebt ervaring in het inhoudelijk begeleiden van medewerkers. Je hebt ruime kennis van Ccol, Vissim en ervaring met netwerkregelingen. Je bent in staat om de samenhang tussen de werkzaamheden op de afdeling te zien en op elkaar af te stemmen. Je kan boven de materie staan en vraagstukken op integraal en tactisch niveau te behandelen. Tot slot ben je klant- en samenwerkingsgericht en weet je op overtuigende wijze te communiceren met - en te adviseren aan - betrokken partijen.

Competenties:

 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Probleemanalyse
 • Resultaatgerichtheid
 • Nauwgezetheid
 • Zelfstandigheid

Aanvullende informatie

Meer weten?
Neem dan contact op met Edwin Feenstra (teammanager Verkeersmanagement), telefoonnummer 06 15 83 24 71.

Interesse?

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton

Contact

Extra informatie
Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.