Senior beleidsmedewerker verkeer - gemeente Leiden

woensdag 10 oktober 2018 185x gelezen

Bedrijf

Gemeente Leiden

Locatie

Leiden

Functieomschrijving

Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur.

Met hart voor de stad, zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. We zoeken de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand, want samen maken we van Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek. Werken bij Leiden, iets voor jou?

VOOR HET TEAM ONTWERP EN MOBILITEIT ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR EEN ERVAREN, CREATIEVE:

Senior beleidsmedewerker verkeer

36 uur, max. €5520,- bruto per maand (schaal 12)

Met wie ga je werken? 
Wij gaan voor een bereikbaar Leiden! De gemeente Leiden heeft ambitieuze plannen om Leiden tot een goed bereikbare stad te maken, een bereikbare stad in een goed ontsloten regio en met een forse verstedelijkingsopgave. Dat doen we met andere overheden samen.

Er wordt geïnvesteerd in het hoofdwegennet, het lokale wegennet, het fietsnetwerk en het openbaar vervoer. Leiden heeft een van de grootste OV-knooppunten van Nederland. Een nieuw stedenbouwkundig concept voor de omgeving van Leiden Centraal combineert op ingenieuze wijze mobiliteit, wonen, werken en retail.

Leiden heeft internationaal befaamde instellingen binnen zijn stadsgrenzen: de Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum, het Bio Science Park. Het museale aanbod in Leiden trekt bezoekers van ver over de landsgrenzen. Niet verwonderlijk, de reistijd van en naar Schiphol is 15 minuten.

Wij zijn de afdeling Ontwerp en Mobiliteit (O&M) en wij hebben onder meer als opdracht er voor te zorgen dat Leiden kan blijven beschikken over een goed doordacht verkeers- en vervoersconcept op stedelijk en regionaal niveau. Ook levert O&M verkeersstrategische bijdragen aan het concernprogramma Bereikbaarheid. Binnen O&M werken ontwerpers, verkeersmanagers en beleidsmakers samen aan de ontwikkeling van Leiden.

Profiel kandidaat

Wat zijn de werkzaamheden?
Steeds meer bewoners, bedrijven en bezoekers trekken naar de stad, dit wordt versterkt door de keuze binnenstedelijk te bouwen. De druk op de openbare ruimte en infrastructurele netwerken zal hiermee verder toenemen. Ons college heeft de keuze gemaakt vooral in te zetten op langzaam verkeer en openbaar vervoer om Leiden bereikbaar te houden, naast de huidige bouw van een ringstructuur voor het autoverkeer. Zeker voor het openbaar vervoer is samenwerking van groot belang met de regionale partners en het Rijk. Daarnaast heeft het college gekozen om de binnenstad autoluw te maken en deels autovrij. Dit heeft invloed op vele projecten in de stad.

Wij hebben versterking nodig! We willen Ontwerp en Mobiliteit versterken met een hooggekwalificeerde senior beleidsmedewerker verkeer. Als senior beleidsmedewerker verkeer ben je, samen met de senior verkeerskundige, de visiemaker van ons team. Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen en weet deze door te vertalen naar Leiden. Je begeeft je in een dynamisch politiek bestuurlijk krachtenveld, verbindt partijen en zorgt dat het beleid en de projecten gerealiseerd worden. Je bent een herkenbaar gezicht in de samenleving en regio en opereert waar nodig tot op nationaal niveau (MIRT). Je werkt nauw samen met je collega’s lokaal en in de regio

Wat neem je mee?

 • Je hebt een academische opleiding Verkeerskunde/planologie met ruime ervaring in het vakgebied.

 • Je hebt een goed gevoel voor omgevingssignalen en voor de politiek-bestuurlijke context.

 • Je bent analytisch sterk en slim in het vinden van nieuwe oplossingen.

 • Je bent bedreven in het organiseren van de samenwerking zowel intern en extern.

 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.

 • Je hebt een vertuigende performance.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

 • Een functie met een goed salaris, schaal 12 (max. €5520,- bij een 36-urige werkweek).
 • Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, onze locatie bevindt zich op 10 a 15 minuten loopafstand van het Centraal Station.
 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's.
 • Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer.
 • Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.
 • Je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.


Extra informatie

 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.  
 • Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan.
 • We werven in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

Contact

Heb jij interesse in deze functie?
Dan ontvangen wij graag uiterlijk 28 oktober 2018 je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de functie van Senior beleidsmedewerker verkeer neem je contact op met Linda van Ruiten op nummer 071-5167082. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer (071) 516 74 00.

Solliciteer meteen via deze link!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.