Senior Beleidsadviseur verkeer en mobiliteit - gemeente Zuidplas

woensdag 26 juli 2017 214x gelezen

Bedrijf

Gemeente Zuidplas

Locatie

Nieuwerkerk a/d IJssel

Functieomschrijving

 

 

Voor de afdeling Ruimte van de gemeente Zuidplas zijn wij op zoek naar een:

Senior beleidsadviseur verkeer en mobiliteit
die werkzaam is binnen het cluster Beleid en beheer openbare ruimte
36 uur per week


Over de gemeente Zuidplas
De gemeente Zuidplas is centraal gelegen in de Randstad en biedt volop ruimte voor dorps wonen, groen, en recreatie, waarbij de voorzieningen van de omliggende steden goed bereikbaar zijn. Op dit moment telt onze gemeente ruim 40.000 inwoners. Zij wonen verdeeld over vier dorpen, twee buurtschappen en een groot buitengebied. Ons inwoneraantal breidt in de komende jaren aanzienlijk uit door de realisatie van diverse grote ontwikkelopgaven. Dat doen we op integrale wijze; de ontwikkeling van infrastructuur, groen, recreatie en woon- en werkgebieden gaat hand in hand. Hiervoor werken wij actief samen met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en medeoverheden. Te midden van al deze ontwikkelingen houden we goed oog voor de kwaliteit van onze bestaande gebieden. Beeldbepalend in Zuidplas zijn de polders, de molens en de fraaie (recreatie)gebieden langs de Rotte en de Hollandsche IJssel. Kijk voor meer informatie op www.zuidplas.nl.

De organisatie
Onze organisatie telt 215 fte en is ingedeeld in vijf afdelingen: Bedrijfsvoering, Dienstverlening, Ruimte, Samenleving en Strategie en Beleid. De organisatie bevindt zich midden in een uitdagende organisatieontwikkeling. Er wordt ingespeeld op de veranderingen in de samenleving, de rol van de overheid daarin, de roep vanuit de samenleving om transparantie en het streven naar een optimale dienstverlening voor alle inwoners. De afdeling Ruimte bestaat uit vier clusters: ruimtelijke ontwikkeling, grondzaken, vastgoed en civiele werken, onderhoud openbare ruimte en beleid en beheer openbare ruimte. Daarnaast bestaat de groep Gebiedsregie. De afdeling houdt zich bezig met alle processen en projecten in het ruimtelijk domein. Het werk is direct gericht op de woon- en werkomgeving die Zuidplas biedt en daarmee is ons handelen altijd direct zichtbaar voor onze inwoners en bedrijven.

De functie
Jouw focus ligt op de strategische en tactische aspecten van verkeer en vervoer. Met een sterke inhoudelijke bagage zet je jouw kennis in voor onze gemeente. Hiertoe kom je veel buiten de deur. Je vertegenwoordigt ons in samenwerkingsverbanden met andere overheden, levert daarin een constructieve inbreng en weet daarin onze belangen te behartigen. Intern participeer je als adviseur in onze complexe ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. Eventuele projecten voor nieuw verkeers- en vervoersbeleid leid je zelf. Je draagt zorg voor het goed en actief informeren van ons bestuur. Je fungeert als sparringspartner op het gebied van verkeer en vervoer en volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied en weet die door te vertalen naar onze organisatie.


Profiel kandidaat

Wie ben jij?

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau op het gebied van verkeer en vervoer.
  • Je hebt ruime ervaring met regionale samenwerking en bent een ervaren projectmanager.
  • Je bent vaardig in de communicatie met belanghebbenden en kundig in het adviseren van collegae en raad.
  • Je toont eigenaarschap door zelf de regie en verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan oplossingen en het bereiken van resultaten.
  • Je bent kwaliteitsbewust, stelt hoge eisen en normen aan de kwaliteit van jouw werk. Jouw plannen, producten of diensten voldoen aan de verwachtingen van je omgeving.


 

Aanvullende informatie

Wat bieden wij je?
Een uitdagende functie en een plezierige werkomgeving waar goede regelingen zijn om privé- en werksituatie te combineren. Je krijgt voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, variabele werktijden en mogelijkheden voor opleiding.

 

De generieke functienaam is Beleidsadviseur B en de functie is gewaardeerd in schaal 11, maximaal € 4.740,- bruto bij een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar. Deze wordt bij goed functioneren omgezet in een vast dienstverband.

Contact

Geïnteresseerd?
Spreekt de functie je aan en voldoe je aan ons profiel?

Dan maken we graag kennis met je. Solliciteer vóór 14 augustus 2017 via het online sollicitatieformulier.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Michael Burgmans, manager afdeling Ruimte. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Elaine Bouwen, HR-adviseur. Beiden zijn telefonisch bereikbaar via (0180) 330 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.