Senior beleidsadviseur mobiliteit

maandag 30 januari 2017 460x gelezen

Bedrijf

Gemeente Kampen

Locatie

Kampen

Functieomschrijving

Werken bij de gemeente Kampen is leuk en veelzijdig! De dienstverlening aan inwoners en bedrijven is heel divers. Daarvoor heeft de gemeente mensen nodig met verschillende kwaliteiten en bovenal……. enthousiasme!

 

Voor de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling zijn duurzame ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit de uitgangspunten voor het werk, dat we omgevingsbewust uitvoeren. De eenheid staat voor de ontwikkeling van de kwaliteit van de openbare ruimte, het ontwikkelen van visies voor gebieden en het geven van kaders voor de ontwikkeling en het gebruik van gebouwen. Dat doen we in 4 teams: Ontwerp & Inrichting, Beleidsontwikkeling & Advisering, Projecten en Vastgoed.
Het is onze ambitie de beleidsvelden integraal, in samenhang met elkaar en met oog voor de maatschappelijke aspecten en economischer kosten te benaderen.

Bij het team Ontwerp en Inrichting staat het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte centraal. Het gaat om stedenbouw, natuur en landschap, cultuurhistorie, verkeer en water en geo-informatie. Vanuit deze disciplines worden bestuurlijke adviezen voorbereid en wordt inbreng geleverd in projecten. Op het terrein van mobiliteit en infrastructuur spelen o.a. de volgende thema’s: van N50 naar A50; opwaardering N307, elektrificatie Kamperlijn, ontwikkelen fietsnetwerk, deelfietsen, parkeren in en rond de binnenstad, alternatieven voor OV, vergunningparkeren e.v.

 

Voor het dit team zijn we op zoek naar een

 

senior beleidsadviseur mobiliteit

voor 36 uur per week

(beleidsontwikkelaar A)

Profiel kandidaat

Wat ga je doen?

  • je levert op strategisch niveau een bijdrage aan de beleidsontwikkeling (je signaleert en analyseert in- en externe ontwikkelingen op het vakgebied);
  • je initieert beleid en evalueert de beleidseffecten;
  • je verricht risico(analyses) en doet onderzoek;
  • je verbindt het brede terrein van mobiliteit met de andere beleidsterreinen, zoals ruimtelijk beleid, openbare ruimte, groen, milieu, economie en de projecten in de gebieden;
  • je ontwikkelt beleid (kaders) op het gebied van o.a. (regionale) bereikbaarheid, fietsen, parkeren en verkeersveiligheid. Je werkt daarbij nauw samen met de andere beleidsterreinen om tot integrale beleidsproducten te komen;
  • op dit beleidsterrein ben je het eerste aanspreekpunt voor het college en daarmee een belangrijk gezicht naar buiten toe;
  • je hebt kennis en of ervaring met het programma Beter Benutten;
  • op de inhoud coach je de medewerkers die zich ook met mobiliteit/verkeer bezighouden;
  • je bent de verbindende strateeg tussen interne- en externe stakeholders, zoals o.a. de provincie Overijssel en aangrenzende gemeenten.

 

Wat breng je mee?

Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en je beschikt over ruime ervaring binnen het vakgebied verkeer en vervoer, aangevuld met het op de inhoud aansturen van een groep medewerkers. Je hebt kennis en of ervaring met verkeersontwerpen. Je beschikt over een relevant netwerk binnen de regio en benut dit optimaal. Je overziet de belangen van de verschillende partijen en weegt deze op een juiste manier af om te komen tot integrale beleidsadviezen. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch en probleemoplossend vermogen. Je kunt beleidsmatig en strategisch handelen en je schakelt gemakkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau. Van nature ben je gericht op samenwerken en het opbouwen en onderhouden van netwerken.

Op persoonlijk vlak ben je betrokken en enthousiast en kun je medewerkers motiveren en stimuleren vanuit natuurlijk gezag en overtuigingskracht. Natuurlijk heb je een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.726,-- (aanloopschaal 10) en maximaal € 4.740,-- (functieschaal 11) bruto per maand.
Daarnaast bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals thuiswerken, betaald ouderschapverlof, fietsproject, E-learning, koop en verkoop van verlofdagen, een individuele werkplanning (tussen 06.00 en 22.00 uur).

We zijn vooruitstrevend in ons personeelbeleid. De gemeente Kampen heeft het keurmerk Investors in People. Dat is een keurmerk voor uitstekend strategisch personeelsbeleid. Het meet niet de mooie woorden op papier, maar toetst de echte ontwikkeling van medewerkers en de organisatie.

Contact

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Auke Schipper, teammanager Ontwerp & Inrichting, telefoonnummer 06-51 01 54 21.

De vacature wordt vooralsnog voor één jaar opengesteld. Een aanstelling voor onbepaalde tijd behoort daarna tot de mogelijkheid.

Iets voor jou?
Heb je belangstelling voor deze functie en voldoe je aan de functie-eisen, solliciteer dan hier vóór 20 februari 2017 via de sollicitatieknop onder aan deze pagina.


Wij wensen geen acquisitie voor deze vacature!

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.